Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Foto: ABS Avalanche Airbag/Hansi Heckmair
Foto: ABS Avalanche Airbag/Hansi Heckmair Zatvoriť

Správa ABS zvoláva batohy a bombičky na kontrolu

Výrobca lavínových batohov ABS zvoláva na kontrolu všetky aktivačné jednotky s oceľovou bombičkou naplnené pred 3. decembrom 2014. Chyba spôsobená výrobcom bombičiek mohla ovplyvniť aj funkčnosť lavínových batohov s Twinbag systémom a preto sú taktiež súčasťou zvolávacej akcie. Týka sa to všetkých ABS batohov s dvojitým airbagom vyrobeným od roku 1996 a taktiež všetkých batohov, ktoré tento systém od ABS montujú.

Ovplyvnené produkty

Všetky európske aktivačné jednotky s oceľovou bombičkou (čierna) s dátumom plnenia pred 3. 12. 2014 je nutné vymeniť. Môžu totiž vnútri obsahovať zvyšky materiálu z výroby, ktoré môžu zamedziť korektnej aktivácii lavínového batoha.

Taktiež je nutné zaslať na preskúmanie lavínové batohy, ktoré boli aktivované takouto potenciálne nebezpečnou bombičkou, pretože aj do nich sa mohli zvyšky dostať. Týka sa to všetkých batohov s dvojitým systémom lavínových vankúšov (Twinbag system) vyrobených od roku 1996. Ide o výrobky ABS, ako aj výrobky partnerských značiek, ktoré tento systém montujú – t. j. Bergans, Dakine, Deuter, Haglöfs, Ortovox, Salewa, The North Face a Vaude.

Akcia sa netýka aktivačných jednotiek s karbónovou bombičkou ani batohov s jedným vankúšom.

Čo ďalej?

Navštívte stránku ABS RECALL ACTION a postupujte podľa pokynov. Stránka je k dispozícii v angličtine, nemčine, francúzštine a taliančine. V prípade jazykovej bariéry kontaktujte predajcu, u ktorého ste svoj lavínový batoh kúpili.

[ Tipy na túry a aktuality z hôr môžeš sledovať aj na našom FacebookuInstagrame ]

Ak kupujete nový lavínový batoh

Ak si plánujete kúpiť v blízkej dobe lavínový batoh s technológiou ABS, dávajte pozor, aby bol batoh nepoužitý a jeho súčasťou nebola aktivačná jednotka s problematickou bombičkou.

Najnovšie