Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Ján Peťo v teréne
Ján Peťo v teréne Zatvoriť

Pozvánka Ján Peťo o lavínach 10. 1. v Banskej Bystrici

V rámci pravidelných cestovateľských utorkov v Stredoslovenskom múzeu v Banskej Bystrici otvorí rok 2017 lavínový špecialita - Ján Peťo. Jeho prezentácia odznie 10. januára a bude jej predchádzať prezentácia činnosti Horskej záchrannej služby Slovensko. Budú to ukážky práce s lavínovými psami od 15.00 do 16.00 hodiny.

Obe aktivity budú prebiehať v priestoroch Stredoslovenského múzea Banská Bystrica, v mestskej časti Radvaň. V panelákovej zástavbe treba hľadať trochu "utopený" Tihányiovský kaštieľ na Radvanskej ulici 27. Vstupné na premietanie Jána Peťa je 1,50 € pre dospelého, pre študentov a dôchodcov 1,- € a deti do 6 rokov majú voľný vstup. Prezentácia fotografií horského vodcu UIAGM a do roku 2010 niekdajšieho pracovníka Strediska lavínovej prevencie HZS v Jasnej začína o 16.30 h v prednáškovej miestnosti na poschodí prírodovednej expozície. Ak máte záujem sa zúčastniť zaujímavého rozprávania a premietania o Lavínach na Slovensku, tak odporúčame prísť s predstihom do múzea, lebo kapacita premietacej sály je obmedzená. Je to na škodu veci, lebo Stredoslovenské múzeum dáva priestor cestovateľom a prírodovedcom prezentovať zaujímavé informácie zo sveta i Slovenska a častokrát nemožno uspokojiť záujem verejnosti pre málo miest na sedenie.

Ukážky vyhľadávania lavínových psov a prezentácia Jána Peťa sú sprievodnými podujatiami prebiehajúcej výstavy Vlk dravý a jeho potomkovia. Inštaláciu si môžu pozrieť návštevníci múzea počas uvedených podujatí a najneskôr do nedele 29. januára 2017, kedy výstava končí. Vstupné na sprievodné podujatia oprávňuje návštevníka si pozrieť hlavnú výstavu, ktorá sa nachádza v susednej miestnosti, ako bude prebiehať premietanie fotografií Lavíny na Slovensku.

[ Tipy na túry a aktuality z hôr môžeš sledovať aj na našom FacebookuInstagrame ]

Fotogaléria k článku

Najnovšie