Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Veľká Fatra na lyžiach

Diskusná téma K článku: Veľká Fatra na lyžiach

Prechod hrebeňa Veľkej Fatry je vynikajúcim dobrodružstvom na jeden víkend. Romantické bivaky v salašoch alebo príjemný nocľah na chate pod Borišovom sú dobrým riešením, ak nás ešte baví posúvať sa na lyžiach po hrebeňoch s veľkým batohom na chrbte. Túra sa dá absolvovať aj na bežkách, ale v niektorých zjazdoch a traverzoch sú lepšie lyže s hranami a pevná obuv.

Radoslav

Pod Kráľovu studňu do cca 1100 mnm žiaľ len bez lyží, len premočená vrstvička bez základu. Spod hotela už dostatočne vysnežené. Obdobne bez zjazdu spod Č. Kameňa. BTW dobre sa vo VF bežkuje okolo Smrekovice (mimo uvedenú trasu).

Rc1

peter som najskor rozmyslal ci zo ziliny na maly sturec sa bude slapat po hrebeni alebo turcianskou dolinou :-) este ze tam bol ten link :-)

Peter61

Na bezkach 8.marca :
Žilina - Malý Šturec - Kráľova studňa chata - Krížna - Kyšky - Ploská - Čierny Kameň - Stredná Revúca - Bešeňová - Žilina
svts.sk/index.php?a=646

Radana

Na bežky len časť Malinô- po Ploskú, ale bežkári sa tam dosť trápili :-) (veľa naviateho snehu a nepravidelných návejov)
Časť Ploská-KRáľ. studňa - len lyže s hranami, snežnice, príp. mačky. Na bežkách by som to nešla.

Pf.69

Vdaka za info . Tušil som to, na bežky to nebude!

Radana

Neviem, či sa pýtaš konkrétnych ľudí, alebo všeobecne... Išli sme to minulú nedeľu-utorok opačným smerom Malinô-Smrekovica-Borišov-Krížna/Turecká. Časť, na kt. sa pýtaš: v utorok, nepríjemná, silný vietor, celý hrebeň vyfúkaný na ľad.
(sorry ak som off topic)

Pf.69

Trasu K.Studna _CH.Borišov Dal to v nedelu niekto ?

Raymond

Ako moc je lavinozny zlab ked vystupujem po cervenej do Vysneho Siprunskeho sedla? Myslim ten zaverecny usek. viem, ze to je podlal okalnych podmienok, ale povedzme pri takej dvojke. Su a trase Podsucha -Vysne Siprunske sedlo - Nizne a Smrekovica nejake zvlastne useky na, ktore by som si mal dat pozor? Moc to tam nepoznam.

Pitr

Ahojte, nevie niekto ako to momentálne vypadá na hrebeni so snehom. Je to sfúkané, alebo je tam ťažký hlboký sneh, nie je niekde ľad a podobne?
Zajtra sa chystáme na prechod z Malého Šturca na Smrekovicu.

Jožo z RK.

Ahojte chalani.Ja to poznám dobre je to super.Prave včera som absolvoval hrebenovku zo Smrekovice na Málino Brdo.Tolko snehu ako je teraz na Kolkárni som ešte nezažil.Zdravím Vás a prajem ešte hodne takychto tur na lyžiach.Jožo.

Vrsan

Ahoj borci. Ploska je sice fest plocha, ale tie zlaby, co jej vysia na bokoch, to je naozaj divocina. Malokedy tadial traverzujem, tie traverzy tolko casu zase neusetria a v zime vedia byt velmi nebezpecne. Na druhej strane ale, ak sa teda da, su to vsetko krasne zjazdy. Uzasny je kotol nad pramenom Lubochnianky, alebo dlhy zlab na sever smerom k Javorine. Krasne zjazdy su samozrejme do Necpalskej, ale aj do Zelenej. Ploska je proste veeeeelka fesanda. Vie vsak potrapit, takze vzdy s respektom...

Mišo diviak

Ahoj chlape, bol to ten na severnej strane, ale v kazdom pripade treba prekonat lenivost a ist vrchom. Miso

Merhorn

Ahoj chlape, pocuj ktorym zlabom ste to sli co sa to pod vami zosunulo? JZ traverz do sedla kysok, alebo severny traverz do sedla Ploskej od Borisova?
Mne stacilo,ze som koncom zimy ked este bol sneh v jednom zlabe prave v tomto severnom, zeleno znacenom traverze som sa na snehu skoro zosuchol smerom k salasom dvojicky :)
traverz aj jeden aj druhy aj treti su v zime velmi nebezpecne, davajte si preto fakt bacha tam :)

Juraj1607

lesu zdar:-) pekny clanok. jaaaaj hned by som dal prednost takejto skialpovej turicke pre praxou v kysihybli. zelam vela zdaru na horach...

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum