Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Skialpinistický areál Chopok

Diskusná téma K článku: Skialpinistický areál Chopok

Centrálna časť Nízkych Tatier s turistickým centrom Chopok má ideálne lyžiarske terény, ktoré sa rozprestierajú na južnej i severnej strane horstva. Tie sú s obľubou okrem zjazdového lyžovania a snowboardigu intenzívne užívané aj pre skialpinizmus. Dobrá turistická infraštruktúra stredísk Chopok-sever (Jasná) a Chopok-juh (Srdiečko) ich radí k najpopulárnejším slovenským svahom.

Phalike

V nadchadzajucej sezony pribudnu na Chopku podla prevadzkovatela "bezpecne koridory pre skialpinistov": Pre zvýšenie bezpečnosti skialpinistov v symbióze s chodom lyžiarskeho strediska a zamedzenie znehodnocovania v noci upravených tratí budú na svahoch od tejto zimy vytýčené bezpečné koridory pre skialpinistov. Na základe snehových podmienok budú vyznačené na okraji vytypovaných zjazdoviek vymedzovacími tyčami.
Mapka tu: jasna.sk/…/upozornenie-pre-sk…

FunTTomas

V piatok 15. 1. ráno hlási Chopok 51 cm prírodného snehu.

FunTTomas

výška prírodného snehu na Chopku bola ráno 12. 1. 2016 - 38 cm a z toho od pondelka napadlo 15 cm nového.

Funttomas - autor

Absolútne neplánovanie som dnes zhodou okolností bol na Chopku. Vlastne vďaka priateľom z hôr Aďke a Marekovi, ktorí mi to včera večer navrhli. A vďaka nim som dnes zazrel na pár sekúnd moje prvé vidmo (gloriolu resp. Brockenské strašidlo) z druhu vzácnych fotometeorov. Vysoko v dolinách sa držala inverzná oblačnosť, ktorá končila tesne pod Kamienkou. Z inverzie trčali len vrcholky Tatier a z NT Ďumbier, Chopok a Dereše. Čarovné počasie, ktoré si treba zaslúžiť za peší výstup zo Srdiečka až na Chopok.

Mišo Gonda

Veruže aj keď je skialp výstroj drahá, určite sa oplatí zaobstarať. Vrele odporúčam na základe vlastnej skúsenosti.

Tono

Tomas, este by si mohol napisat o skialp. ar. v Zap. Tatrach nad Ziarskou chatou a mam taky dojem, ze to budu komplet skialp. ar. v SR.
Vela zadru.

Rudo

Súhlas s Tónom.
... keby ten ski-alp výstroj nebol taký drahý (načim šetriť:).
Tóno, aj voj výlet na Ozdín sa veľmi dobre číta ...

Tono

Dobry clanok, spravne nacasovany. Cim dlhsie chodievam na tuto www stranku, mam dojem, ze sa jej obsah sa skvalitnuje viac a viac.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum