Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Lyžiarky Dynafit ONE PX-TF

Diskusná téma K článku: Lyžiarky Dynafit ONE PX-TF

Často sa stáva, že v obchode si človek vyberie väčšiu veľkosť lyžiarok ako treba. Zvykne sa to prejaviť až po pár túrach a to je na výmenu neskoro. Takto to bolo pred pár rokmi aj v mojom prípade. Lyžiarky som preto všemožne upravoval, vymenil vložku, skúšal vypáliť papuču a tak podobne. Aj tak som musel nosiť dvojo ponožiek, čo nebolo zďaleka komfortné. Minulú sezónu som si povedal dosť a vybral som si (snáď) konečne správnu veľkosť. Voľba padla na Dynafit One PX-TF.

Rb74

Ahoj, muzes poradit jak lyzaky obouvas? Jestli das boticku na nohu a pak teprve do skeletu? Mam letos tyto boty a dostat se dovnitr je celkem narocne, az mi prijde ze neco znicim. Muj postup co jsem nekde videl video pro TLT6: plast i vnitrek komina co nejvice vyklopim dozadu, komplet vse odepnout, suchy zip komplet pryc, jazyk ven, nazuju po patu a pak priklapim(dost silou) plast zadniho skeletu(komin) smerem k achilovce. Do boty se dostanu , ale uz ted se mi zda ze boticka je na pate odrena od vnitrniho plastu skeletu. Mas na to nejaky figl jak by to slo lepe? Ven stejny postup, a mam pocit ze neco praskne, ven to jde hur nez dovnitr.

Lubo

Treba odistit vsetky klipsne, preklopit jazyk skeletu dopredu, trochu roztiahnut sekelet v kominovej casti, jazyk papuce vtlacit dnu a potom komin papuce tlacit dopredu kolko ide a nasledne potiahnut nahor. Inac najlepsie sa mi vytahuje papuca este ked mam dnu nohu a zatiahnute snurky ... komplet vsetko rozpobnem a preklopim nohu dopredu, skelet chytim za patu a sup von.

Janko V

Ahoj, ako vybrat papucu z lyziarky ? Iba tahat ? Ide to totiz velmi tazko a nechcem nic potrhat / polamat tak sa pytam ci v tom nie je nejaky figel :)
Dakujem vopred za odpoved.

Lubo

Kto ma vysoky nart a siroku nohu, nech skusi Black Diamond, napr. model Prime. Kto ma stnadardny alebo vyssi nart ale uzsiu nohu, odporucam kuknu modely od Scarpa. Kto zas extremne nizky nart a uzku nohu, moze vyskusat LaSportiva. Moznosti je nastastie viac nez dost :-). Boty vsak musia 100% sediet, to je zaklad...

Paradko

Ludia s vysokym nartom a sirokym chodidlom by mali byt opatrnejsi pri vybere tychto lyziarok.Ked nebudu sediet, aspon budete stylovi :-)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov