Domček Horskej služby na Čertovici v spolupráci s Mountanica.sk pozývajú na Lavínový kurz na Čertovici. Po skúšobnej zimnej sezóne 2018/2019 a usporiadaní dvoch termínov sú tentokrát na zimu 2019/2020 na výber štyri termíny. Na základe spätnej väzby bude vylepšených niekoľko detailov.

Dvojdňový lavínový kurz bude aj tentokrát pod vedením profesionálneho horského vodcu certifikovaného podľa UIAGM - Jaroslava Vonderčíka, ktorý vás naučí správne plánovať túru, narábať s lavínovým vybavením, vyhodnocovať riziko terénu a snehový profil. Program kurzu obsahuje aj prednášku z prvej pomoci v horskom teréne, do ktorej vás zaškolí zdravotnícky záchranár Marek Šurina.

Výhodou je balíček ubytovania, stravovania a kurzu v jednom, záujemca si teda nemusí riešiť všetko v osobitnom režime. Ubytovanie a celkové zázemie bude zabezpečené v Domčeku Horskej služby na Čertovici, ktorý má jedinečnú polohu pár metrov od hlavnej cesty a zároveň prakticky na svahu. Stravovanie ako aj ostatné služby a celkový prístup k účastníkom sa personál snaží riešiť v rodinnom duchu.

Termíny, kompletný program, podmienky účasti, prihlasovanie a všetky ostatné detaily nájdete na tomto webe, alebo facebook evente.