Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

PR Viazanie Marker Tour F12 EPF

Pre sezónu 2013/2014 populárny nemecký výrobca a inovátor lyžiarskych viazaní – firma Marker – predstavuje novinku v kategórii touringových viazaní. Viazanie Marker Tour F12 EPF ideálne premosťuje kategóriu Touring a Freeride. Do veľkej miery mu to umožňuje konštrukcia širšieho rámu EPF – Extended Power Frame.

Princíp konštrukcie spočíva na dobre odskúšanom dizajne freeride viazania Duke EPF zo sezóny 12/13, pričom F12 EPF by pomerom váha / výkon malo uspokojiť aj tých, ktorí potrebujú ľahšieho spoločníka pre výstup. Od viazania tohto druhu sa očakáva nízka váha pre pohodlný výstup a zároveň musí byť dostatočne odolné a pevné, aby uspokojilo tie najvyššie nároky na výkon, prenos síl, kontrolu a bezpečnosť. F12 EPF je optimálnym viazaním pre širšie lyže nad 88 mm. Viazanie bolo ocenené aj na tohtoročnom veľtrhu ISPO v Mníchove.

Špecifikácie pre výstup

Vyváženosť
Prepnutie páčky na chôdzu posunie celé viazanie 40mm smerom dozadu, čo umožňuje pohodlnejšiu pozíciu pri stúpaní a  optimálne vyváži lyžu, čo sa pozitívne odzrkadlí pri obratoch v strmom teréne.

Pohyblivý kĺb pod špičkou
Ložiskové zapuzdrenie umožňuje hladký pohyb a eliminuje nežiaduce opotrebovanie v tomto kĺbe. Dutý kolík z nehrdzavejúcej ocele zabezpečuje vyššiu stabilitu bez zbytočného zvyšovania hmotnosti viazania. Teflonová vrstva eliminuje nalepovanie snehu pod špičkou viazania.

AFD systém
AFD klzná podložka je výškovo nastaviteľná, čo umožňuje použitie širokej škály lyžiarskej a skialpinistickej obuvi. Gumená obruba nasadená na skrutku, ktorou sa nastavuje AFD klzná podložka, zabraňuje jej namŕzaniu.

Opierka pre výstup
Titanová opierka ponúka dve pozície nastavenia 7° a 13°, ktoré sa dajú ľahko prepínať lyžiarskou palicou. Integrovaná elastomerová podložka pohlcuje nepríjemné nárazy a prispieva k pohodlnejšiemu stúpaniu.

Mačky do ľadu
Super ľahké mačky z anodizovaného hliníka sa ponúkajú v šírkach 82, 92, 113 a 128 mm. Na rozdiel od iných systémov sú umiestnené priamo pod klenbou nohy, čo umožňuje maximálny prítlak na podložku.

Odnímateľná brzda
Brzdy sa dajú ľahko odnímať. Stačí vyskrutkovať dve fixačné skrutky, vysunie sa celý brzdový element, z ktorého sa odníme len samotný diel brzdy a opätovne sa priskrutkuje pôvodná plastová časť brzdy. Tá teraz slúži už len ako podpora pätky lyžiarskej topánky. Štandardné bezpečnostné remene dostupné na trhu sa dajú použiť na F10 a F12 Tour modeloch.

Špecifikácie pre zjazd

EPF technológia – Extended Power Frame (Tour F 12 EPF)
V porovnaní s predchádzajúcimi modelmi sú skrutky na novom ráme umiestnené o 28% širšie smerom k okrajom lyže. Z tohto dôvodu sa významne zvyšuje prenos síl na hranu lyže, čo má za následok vyšší výkon a kontrolu hlavne u širších lyží.

Špička viazania - Triple Pivot Light Toe
Mierne navýšenie materiálu prispieva k lepšej stabilite. Zakomponovaním teflónu sa významne znižuje opotrebovanie plastu lyžiarok, čo má za následok lepšie prenášanie síl.

Pätka viazania - Hollow Linkage Heel
Vylepšená kinematika pätky dovoľuje pohodlnejšie a ľahšie nasadenie viazania.

Podložka -Touring Base Plate
Polyamidový materiál jej dáva tuhosť a robustnosť. Modifikovaný profil umožňuje ľahšie prepínanie v snehových a ľadových podmienkach.

Karbonová podložka
Kvôli väčším rozmerom je o 25% robustnejšia.

Technické špecifikácie

DIN range: 4-12
Doporučená váha lyžiara: do 120 kg
Farba: čierno-bielo–zelené a bielo–čierno-modré
Váha (polpár s brzdou) 1075 g (S), 1090 g (L)
Veľkosť: S (265-315mm) L (305-365mm)
Art. num.: 7816N1SE+SB, 7816N1LE+LB

Aktuálna cena: 263,90 eur

Tento produkt je dostupný tu:
Marker Tour 12 EPF L zelená
Marker Tour 12 EPF S zelená

Najnovšie