Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

PR Veľký skialp test na Brnčalke

Špecialisti na outdoor ŠportRysy a Yak&Rysy pre Vás pripravili Veľký SKIALP TEST skialpinistickej výbavy s možnosťou testovania lyží, pásov a lyžiarok La Sportiva, Dynafit, K2. Súčasťou programu bude aj prezentácia noviniek pre sezónu 2013/2014. Toto podujatie je naplánované ako sprievodná akcia k podujatiu 4. ročníka Skialpstretu 2013, ktorý organizuje SHS James.

Testovacie modely

K2 Shuksan – ľahká a pevná lyža pre jazdu v strmých a ťažkých podmienkach, s dvoma kovovými plátmi, tuhou flexiou a extrémne univerzálnymi vlastnosťami. “Shuksan” v indiánskom jazyku kmeňa Nooksack znamená “strmý a drsný”.

K2 Hardside – klasika určená na nesúrodé snehy miestami nafúkané, premrznuté atď. Poskytuje presnosť a spoľahlivosť na tvrdom premrznutom snehu a v prípade, že príroda nadelí navyše zo snehovej nádielky, jej All-Terrain rocker a 98 mm stred Vás nenechajú v štichu.

Dynafit Grand Teton – ľahučké menej točivé freeride lopaty so šírkou 106 mm pod pätou, pričom váha je iba 1550 g na lyžu bez viazania.

Dynafit Cho Oyu – so šírkou 88 mm zvládnu dobre aj prašan, no sú univerzálnejšie a vážia iba 1080 g na lyžu bez viazania.

Dynafit Baltoro – so širokou geometriou jadrom z ultraľahkého dreva, určené pre širokú škálu lyžiarov od začiatočníkov po ambicióznych skialpinistov, poskytujú maximálnu stabilitu v každom oblúku a 3D povrch garantuje maximálnu torznú tohosť a výborný výkon.

Dynafit Huascaran s najmodernejšímy technológiami v podobe scoop rocker a mikro bočnicami pre maximálnu priľnavosť na každom kroku. Lyže sú schopné byť agresívne a pritom ľahké ako pierko. Perfektne držia pri jazde na pevnom povrchu a ľahko preplávajú aj hlbokým snehom vďaka dlhej, progresívnej špici a plochej pätke.

Testovanie sa uskutoční:

12. a 13. apríla na Chate pri Zelenom plese (bývalá Brnčalova chata).

Program testovania:

- 12. 4. (v piatok) po návrate z túr cca o 15:00
- 13. 4. (v sobotu) cca o 15:00

V piatok o 19:00 hod je pripravená prednáška v trvaní cca 30 min. na tému – výber výstroje na skialpinizmus.

V sobotu večer je pre Vás pripravená tombola.

Srdečne Vás všetkých pozývame!

Organizátori:
ŠportRysy
Yak&Rysy

Najnovšie