Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

PR Vyskúšajte ski-alp za pár Eur

Ak ste starý skialpový harcovník, tak tento článok určite nie je pre Vás. Nájdite si na čítanie radšej niečo zaujímavejšie. Ale nikdy neviete čo sa dozviete. Skialpinizmus si za pár desiatok rokov našiel u nás veľa fanúšikov a neustále sa rozrastá počet nadšencov vysokohorského vzduchu, ktorí sa snažia oslobodiť aspoň na pár chvíľ od klimatizovaných kancelárií v nížinách. Ale podľa nás v Športcentrum Galfy, je stále málo pochopený. Čítajte ďalej a dozviete o tomto nádhernom športe viac.

Za 20 rokov skúseností sme zistili, že je stále veľa ľudí, ktorí by radi vyskúšali vyraziť si na hory s lyžami na nohách na túru. Ale už samotný názov skialpinizmus ich odrádza. Predstavujú si náročné výstupy do žľabov, riskantné zjazdy v lavínami ohrozených miestach a výstupy v mačkách. Áno, tak sa charakterizuje skialpinizmus v zahraničí ale koľkí z Vás poznajú pojem ski-mountaineering alebo ski touring? Profíci znovu povedia no predsa my. Pre Vás ostatných to je tá verzia skialpinizmu, kde si na lyžiach vybehnete u nás v Tatrách na Téryho chatu alebo z Bielej vody na Brnčalku, či z Tatranskej Polianky na Sliezsky dom a v krásny deň si urobíte výlet na lyžiach so šľapacími pásmi.

Ušetríte tak veľa síl, prejdete krásnym prírodným terénom a zavŕšite krásny deň ľahkou jazdou na lyžiach dole kopcom, kde by ste museli inak znovu šľapať. Podobnú trasu zvládne každý lepší lyžiar alebo aj nadšený turista. Poviete si výborne, len ja kvôli tomu nebudem kupovať komplet výbavu. A preto sme si pre Vás pripravili v požičovniach spoločnosti Sportcentrum Galfy výbavu na skialp za výborné ceny. Nájde si u nás to pravé každý skialpinista. Úplný začiatočník, ktorý si chce vyskúšať skialp prvý krát, alebo nadšenec, ktorý to chce vyskúšať s vodcom v ťažších podmienkach.

A prečo píšeme že za pár EUR? No preto, lebo prenajať si skialpovú výbavu môže niekde stáť aj pár stovák na zálohách. Naše vybavenie patrí medzi najnovšie na trhu, je stále obnovované a stačí nám Váš občiansky. Veď predsa v horách sa všetci poznáme, tak prídite a spoznajte aj Vy nás. Radi sa zoznámime s novými tvárami a poradíme Vám ako objaviť krásy zimnej prírody z lyží.

Pozn: Sportcentrum Galfy s.r.o., prevádzkuje požičovne “INTERSPORT Rent Galfy” na Štrbskom plese, v Hornom Smokovci, v Tatranskej Lomnici a “Olympia” v Jasnej na Bielej púti.

Najnovšie