Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

PR Skialp test centrum & Ruža skialp požičovňa

Chcete skialpovať, ale nemáte výstroj? Neviete, či vás to bude baviť, ale nechcete hneď všetko kupovať? Alebo si potrebuješ otestovať pred kúpou konkrétny druh lyžiarky, lyže alebo viazania? Tu je riešenie. Predstavujeme vám úplne vynovenú požičovňu Skialp Test Centrum & Ruža Skialp Požičovňa v Ružomberku, priamo pod Malinom Brdom pri dolnej stanici kabínkovej lanovky. Svojou polohou je teda ideálna pre skutočne široké okolie outdoorových nadšencov.

Video

Všetko, čo potrebujete na skialp, nájdete práve v tejto požičovni. Môžete si vyskúšať testovacie túry na Malino Brdo alebo ďalej po hrebeni Veľkej Fatry a zažiť tak nádhernú zimnú prírodu.

Tešiť sa môžete na novú výstroj v podobe lyží Fischer, Scott, La Sportiva, Black Crows, Hagan, bezpečných viazaní Dynafit a Fritchi. Takisto na vás čakajú najnovšie modely Lyžiarok Scott, Fischer, La Sportiva, Hagan, ktoré vyhovujú každému zákazníkovi a aj zákazníčkam. O tieto nové modely skialpinistických lyží, lyžiarok a viazaní je prvotriedne postarané priamo v požičovni, kde odborným prístupom a bohatými skúsenosťami zaručujú profesionálny servis a bezchybné fungovanie výstroje.

O svoje dlhoročné skúsenosti sa s vami rád podelí majiteľ požičovne Milan Nedeľka, ktorý patrí medzi prvých vyznávačov skialpinizmu na Slovensku. Navedie vás na výstroj, ktorá je vhodná práve pre vás, pomôže zvoliť správny model lyží a dokonca ochotne poradí aj s výberom túry. Okrem toho vám rovnako rád poradí, ak si zvažujete výstroj kúpiť.

Kompletnú ponuku požičovne nájdete aj online, a to na stránke Adamsport-u. Do popredia by sme vyzdvihli možnosť požičať si napr. lyžiarky La Sportiva Syborg alebo novinku od Fischer, lyžiarku Travers. Modely Scott Cosmos a Fischer Ranger Free sú zase to pravé orechové pre freeriderov. Z lyží spomenieme najmä špičkové lyže Black Crows, La Sportiva alebo obľúbené skitouringové modely lyží Fischer.

V minulosti sa stalo, že množstvo ľudí odradila od viazania Dynafit TLT jeho minimálna schopnosť nastavenia na rôzne veľkosti lyžiarok. V požičovni nájdete aj viazania tohto typu s bohatým nastaviteľným rozsahom a teda ich viete vyskúšať a siahnuť si na ne. Taktiež je k dispozícii napr. minimalistická špecialitka Kreuzspitze GT. Rovnako aj vo výbere lyží je veľká variabilita a teda si viete odskúšať rôzne typy, šírky a hmotnosti.

Cena požičania skialpinistického setu je 20€ /deň. Odporúčame si však počas sezóny výstroj rezervovať. Rezerváciu môžete vykonať telefonicky na čísle 0902 112 221 alebo e-mailom nedelka@centrum.sk, alebo osobne. Pri rezervácii je potrebné uviesť kontaktné údaje (meno, adresa, tel. číslo, e-mail), predmet (vybavenie, kód), spôsob prevzatia, termín požičania a vrátenia. Každá rezervácia bude potvrdená.

V neposlednom rade treba spomenúť, že k dispozícii na vypožičanie je aj lavínový set, ktorý patrí medzi hlavné bezpečnostné vybavenie každého skialpinistu, ktorý má namierené na náročnejšiu túru. Spolu s požičaním lavínovej výbavy ponúkame aj lavínové kurzy pod dohľadom odborníka Milana Nedeľku. Počas kurzu absolvujete skialpinistickú túru a osvojíte si teoreticky a najmä prakticky všetky činnosti spojené pre Váš bezpečný pohyb v zimnom horskom teréne.

Otváracie hodiny požičovne sú denne od 9:00 - 16:00, takže ani vrátenie výstroje nie je problém. Tak hor sa na skialpy, o výstroj sa postará Skialp Test Centrum & Ruža Skialp Požičovňa! Veď už za 20 € / deň si môžeš užiť ideálne snehové podmienky a dobrodružstvo v horách s krásnymi zážitkami.

Fotogaléria k článku

Najnovšie