Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Chleb a Veľký Kriváň na skialpoch

Diskusná téma K článku: Chleb a Veľký Kriváň na skialpoch

Po úvodných článkoch, ktoré sa venovali výstroji a skialpinistickým terénom všeobecne, pokračujeme v našom skialpovom seriáli konkrétnou túrou. Je vhodná pre začiatočníkov, dá sa absolvovať za jeden deň, aj rozložiť na pohodový víkend. Pôjdeme na Chleb aj Veľký Kriváň, prenocujeme na chate pod Chlebom.

Peterf

Lubo mas pravdu,malo by to tak byt,ale znacku si mozu dat len na hranicu svojho pozemku. Okrem policajtov ti pokutu zo zakona moze dat aj lesna straz. To improvizovane parkovisko vlastne ani nie je parkovisko ale lesny sklad a vsetci mozme byt v podstate radi ze to urbar toleruje-ja som nechal auto v Sutove,kde mi ho este aj jeden stary pan postrazil.

Lubo

Znacka by mala byt za miestom vhodnym na otocenie alebo na parkovanie. Ak je pri odbocke na Sutovo, tak tam sa v zime na normalnom aute neda ani jedno ani druhe. Zakazy su fajn, ak maju zmysel a su vykonatelne.

Priesil

Znacka, neznacka, je to vsetko v nas, ako sa v lesoch a horach budeme spravat, taku prirodu zanechame pre dalsie generacie. Keby tam aj znacka nebola, podaktory su schopny ist na aute az po chatu, a keby tam bola, u nas je hrdina ten co nic nerespektuje.

Lubo

Podla mojho nazoru, pokial tam nie je dopravna znacka, tak dopravna policia ziadnu pokutu naparit nemoze. To by si kazdy mohol nakreslit co chce a potom chciet od policajtov, aby to riesil. Aj obce, ked chcu na svojom uzemii korigovat dopravu, musia sa dohodnut s policiou, aby to osadili oni.

Peterf

Rasto vobec neslo o ochranarstvo-islo o to aby to ludia vedeli a necudovali sa ked im bude chciet niekto naparit pokutu.

Rasto

Ja neviem, preco tu kazdy rozobera zakazy, prikazy a podobne nezmysly. Tak aj keby tam parkoval, tak co sa stalo? Uz nebudme militantni ochranari. Keby chodil so 4-kolkou po hrebeni tak to je ina vec.

Rafkin98

Paradna nostalgia. Prvy vyslap kvazi skilapinisticky som urobil zo Sutova nd Chleb presne 24 rokov dozadu, dokonca ma tam aj zastihol jeden rok Cernobyl, ako som robil do polpasa vyzleceny fatranske muldy...

Janci

Podla tej značky tam nesmie isť nič čo má kolesá a štyri nohy.

Secult

nieje to klasicka dopravna znacka...je to taka informacna tabulka s informaciou urbariatu ze je tam zakaz vjazdu aut...

Janci

Lubo, tá značka tam bola. Ja som prišiel po vás a videl som ju. Dva krát pred tým som zaparkoval pred značkou ako jediný, všetci parkovali až hore.

Bacaardi

malo by na slovensku byt vzdy dolu jedno velke zachytne parkovisko (bez platenia) kde by mohli navstevnici parkovat. tak ako je to v inych statoch zvykom.

Lubo

Myslim, ze je v zaujme vsetkych zucastnenych (skialpinisti, turisti, urbariat, sprava NP, chata pod Chlebom), aby v tejto veci bol poriadok.
To je ako s chodnikami v mestkych parkoch, cez ktore prechadzaju ludia -- je jednoduchsie na vychodenej cesticke postavit chodnik, ako tam postavit policajta, ktory by upozornoval, ze chodit po trave neni dobre :-)

Bacaardi

a keby aj bola, tak ju davno niekto strhol:-)))))

Lubo

Dopravna znacka tam urcite nebola :-)

Peterf

Si ma teraz zmiatol ale este stale som na 80 percent presveceny za tam zakaz bol a myslim ze na lavej strane cesty-vtedy sme sa s kamaratom o tom rozpravali kolko aut parkuje v zakaze. Bola tam dodatkova tabula urbaru,ale ocividne vsetci parkovanie tolerovali. Tento clanok mi inak rano velmi zlepsil naladu,mam chut tam ist co najskor-uz druhu zimu po sebe mi nevysiel Velky Krivan koli pocasiu.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma