Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Naslepo do sedla Ďurková

Lubo

Pan vseved sa ozval opat s poucenim :-D

Myslim, ze zmysel mojho prispevku je jasny. Nebudeme tu na cechov kydat kvoli ich narodnosti. Fakt, ze sa najdu medzi nimi blbci je rovnako jasny, ako to, ze medzi slovakmi sa taktiez najdu. Je to o inom, nie o narodnosti. Ak to napriek tomu chces robit, mozes tak cinit v inych forach, nie vsak tu!

Apropos, ked uz sa snazis pisat po cesky, tak skus gramaticky spravne...

Peter61

Lubo, je rizoto používať cudzie termity. Ak ich človek neovláda suterénne, môže dôjsť ku katastrálnemu fiakru.
rozvojovevzdelavanie.sk/…/etn…

A co se týče "frajeřin", český způsob humoru a psaní o horách je poněkud jiný. Viz težce překonatelná aktualita z poloviny února. cs.euroclimbing.com/?p=4257 Mimochodem : jak já jsem se těšil, když rádio zahlásilo, že dorazili na chatu !
Bohužel jsem slyšel jem druhou polovinu zprávy a zbytečné jesem se těšil, že jde o toho ztraceného z Ďurkovej :-(

Peter T

Uplne suhlasim s jjanom. Este je rozdiel v tom (teda ak som to z diskusie spravne pochopil, ak sa mylim ospravedlnujem sa) ze Clanok Zimný Chleb bol o sprievodcovi, ktory tam viedol klientov svojej cestovky, zatial co na Durkovej bol Miso sam, co uz tiez o niecom svedci, napr o sudnosti a zodpovednosti

Jjano

Zatiaľ čo článok o zimnom Chlebe je napísaný taký frajerským spôsobom (ako že bolo to ťažké a nebezpečné, ale zvládli sme to, šak sme frajeri, ne?) a nie je tam ani slovíčko "poučenia", článok o výstupe do Ďurkovej hneď v úvodnom odstavci hovorí, že je to článok o tom, ako sa to nemá robiť a to poučenie tam je explicitne napísané. V tom článku o Chlebe chýba trochu pokory, ktoru je v článku o Ďurkovej dobre cítiť.

Godman

Clanky a pribehy od Misa si vzdy precitam so zaujmom kvoli obsahu i stylu napisaneho a pripajam sa k tym, ktori si myslia, ze nema byt nejakym navodom ako tury podnikat a nabadat k nejakym adrenalinovym a nezodpovednym pocinom, ale prave naopak, ma urcity kontraproduktivny podtext, ked si autor uvedomuje svoju "chybu" a takto chce odradit niektorych neuvedomelych od podobnych akcii.
Akurat ma napada taka mensia paralela s tymto clankom: hiking.sk/…/zimny_chleb.html

V com su odlisne a v com podobne, lebo reakcie na oba su rozne?
Mozno sa pytam hlupo, ale obidva pribehy nesu totiz v sebe rys rizika a obidva v konecnom dosledku boli nastastie zvladnute s dobrym koncom. Inak by sme si ich asi neprecitali.

Lubo

Prosim diskutujucich, v zmysle pravidiel HIKING.SK,
aby sa vyvarovali etnickym narazkam. Budme radi, ze nasi zapadni susedia do nasich hor stale radi zavitaju. To, ze sa niektori turisti spravaju nezodpovedne, nesuvisi s ich narodnostou, skor stupnom pripravenosti a skusenosti. Kedze neexistuju doveryhodne statistiky o pocte ceskych turistov v nasich horach, nemozno na zaklade absolutneho poctu nestasti povedat, ci su viac alebo menej zodpovedni a pripraveni ako ine narodnosti.
Taketo zovseobecnenia zaroven neprispievaju k priatelskemu duchu...

Bambus

a jakubko nám môže napísať nejaký EXTRA článok o tom ako sa prechádzal po horách v krásnom počasi medzi miliónom ľudí a čechmi:))))

Bambus

pekne si to napísal, len čo je pravda:) a majov názor je tiež dobry!! darmo, niekto sa zapotí pri pozeraní amerického akčného filmu a niekto potrebuje troška iný relax:)či odreagovanie. myslím si, že kto nezažil troška horšie podmienky v horách, akoby tam ani nikdy nebol.

Sifón

Tiež nechápem Jakubkovu reakciu. V článku je v podstate opísaný negatívny zážitok z hôr, ale práve z toho vyplíva to napätie pri čítaní. Autor sám seba neospravedlňuje, práve naopak a celkom dobre opísal svoje myšlienkové pochody v danej, chvílami už zúfalej situácii. Myslím že mnoho z nás by robilo práve takéto "chybné" rozhodnutia. Mňa nevynímajúc... áno, bola to NEZODPOVEDNOSŤ a práve preto je ten článok dobrý, lebo sa z neho dá poučiť...

Majo vargic

O horách písať pekne a kvetnato tu nevie veľa ľudí... veľmi sa mi to páčilo.. a samozrejme zážitky na hrane sú zážitkami lebo sú na hrane... byť tam v lete a písať či si jedol po ceste fazuľu alebo cibuľový chleba, taký článok nám nabudúce pripraví jakubko...

Mato_d

Pokial casto chodis takto sam, mal by si pouvazovat nad GPS, hoc aj tym najjednoduchsim, pripadne nad mobilom s navigaciou.
Inak putavy a poucny clanok ;)

JarinoM

To musel autor citovať nejaký úryvok z románu Jacka Londona.Dobre sa to čítalo. Neverím,že niekto môže v skutočnosti tak vystrájať.

Kyri

no, jakubko, asi si si clanok neprecital pozorna, alebo si len nepochopil jeho zmysel. autor sam vie, ze tura nie je objav storocia :-), kedze ju sam absolvoval nespocetne velakrat (trufam sa stavit, ze viac nez jakubko) a pozna tam doslova kazdy kamen. ak by si misa poznal, presne by si chapal ten jeho pocit, ze posledne, na co mal vtedy chut, bolo zostat dolu s podgurazenou partiou... clankom chcel naznacit prave to, ze nezalezi na tom, ako si skuseny a kolkokrat si na nejakom mieste bol. prave pisal o svojej jesitnosti a zanovitosti, ktora ho kvoli zlym podmienkam takmer stala vela... ze aj na miestach, ktore - niesu ziadna EXTRA TURA, moze ist o zivot. iba to, ze misa nepoznas ospravedlnuje tvoje nafukane porovnavanie misa s cechmi. poznamka o rubani dreva ma tiez pobavila... miso je totiz horar, vo volnom case nosil na zbojnicku a v horach je hadam viac nez doma - takze ked niekoho ides sudit, tak vedz, ze mozes byt vedla jak ta jedla.

Matob

Pekny clanok, taketo situacie davaju cloveku pocitit, ze to stoji za to...

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum