Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Naslepo do sedla Ďurková

Diskusná téma K článku: Naslepo do sedla Ďurková

Tu je môj príbeh o tom, že aj ľahký podvečerný presun za pokojnou nocou v horách sa môže zmeniť na drsný boj, ktorý sa vôbec nemusí skončiť dobre. Aj nedávne smutné udalosti v okolí Ďurkovej sú toho dôkazom. Takže: nikdy nechoď nikam sám, vyrážaj skoro ráno, čakaj na dobré počasie a dobrý sneh, mysli na pitný režim, maj všetko potrebné so sebou, počúvaj múdrejších...

Nonormal

Krásny článok!!! A doslova som mal až zimomriavky na chrbte pri predstave noci strávenej v tej útulni =)...

Andomakac

Donovaly su bez snehu takze tak asi az od Prasivej to pojde :(

FunTTomas

Po tohtotýždňových lejakoch pribudol v najvyšších polohách prachový sneh, ktorý bol cez víkend kvalitne sfúkaný do záveterných polôh mimo hrebeňa. V sobotu sa z Trangošky na Mršku dalo v pohode na skilapoch. Len nástup bol zľadovatelý. Inde bol prašan.

Vlado M

cus nesiel niekto v tychto dnoch Donovaly Durkova Jestli sa da po hrebeni na skialpoch dik

JaroB

Bol som tam v utorok 15.2. Z kyslej po chatu sa dalo s opatrnosťou v tvrdých topánkach aj bez mačiek. Na Chabenec ale bez mačiek nie, na hrebeni bola na tvrdom snehu centimetrová vrstva ľadu, vyzeralo to ako poliate sklom. Odvtedy však snežilo tak ktovie... skús zavolať chatárovy 0918091859.

Sanos38

Caute neviete nahodou niekto aka je dostupnost k chate z jasenianskej kyslej alebo lomnistej ? da sa vyslapat peso k chate bez maciek?? a popripade aj na chabenec a skalku? Dakujem

JaroB

Neviete niekto ako to aktuálna vyzerá so snehom od Jasenianskej kyselky po modrej na útulňu pod Ďurkovou? Alebo po žltej na Zámotskú hoľu? Dalo by sa to vyšlapať pešo?

Bambus

mili jakubko, tak ty si ešte len iný exot:)) taký dosť ***... exot. ty sem ešte dačo napíš nach sa pobavíme:))) hej, vieš robiť aj sondu, ty si iný frajer!! len píš ďalej tie tvoje žvásty nach je poriadna sranda.

Mišo D.

Jakubko,
vidim, ze moj clanok ta dost nasrdil, ale zda sa mi, ze places na nespravnom hrobe. Popisovany pribeh sa stal pred 6 az 7 rokmi. Je mi luto, ze ti niekto spalil tvoje drevo, ktore si v pote tvare vyhrabal a nanosil dnu. Ja som vtedy (rok 2002 - 2003)spalil asi dve polienka, ak si aj tie priniesol ty, tak dakujem. Nabuduce si prinesiem z domu svoje. Inak som si myslel, ze drevo v utulni ma sluzit ludom, ktori sa v utulni ukryju pred nocou a necasom. Mozno preto sa za noclah nechavaju nejake peniaze, aby na to drevo bolo. Co sa tyka ludi v polovnickej chatke, tak boli v nalade. Ci niekto pije, alebo nie, je mi uplne jedno. Ak ta to potesi, aj ja obcas celkom slusne pijem. A pocet kamenov v okoli Durkovej skutocne neovladam, nemam cas ich pocitat. Musim totiz cele dni sediet pri pocitaci a vylepsovat si cez web svoj hrdinsky image a pumpovat si ego. Tvoj "autor" Miso Diviak

Vrsan

Jakubko, ty musis byt asi miestny geroj, vytrvaly pokracovatel partizanskej tradicie a hrdy nasledovnik generala Asmolovova... Ja si velmi vazim vasu pracu na utulni, ale vsetko ostatne je skutocne tvrda partizancina... A nehnevaj sa na mna, ale Duro je proste totalny...

Peter61

Ahoj Lubo,
co sa tyka praxe, ze "v pripade akcie s CK alebo horskym vodcom byva castou praxou, ze klient podpise vyhlasenie, ze bude dodrziavat vsetky sprievodcove pokyny a ze v pripade nejakej nehody sprievodca nie je pravne zodpovedny za pripadne zranenie alebo smrt", nie som si isty (aj ked ma mozno zasa oznacis za vsevedka) ci by v pripade napr. porusenia zasad bezpecnosti sprievodcom by mal podpis klienta nejaku pravnu hodnotu.
Zacitujem z jednej analyzy .... Život a zdravie človeka sú totiž podľa slovenského právneho poriadku takými hodnotami, ktoré je potrebné chrániť bez ohľadu na želanie ich nositeľa. Nikto teda nemôže iného zbaviť zodpovednosti za škodu na svojom živote alebo zdraví.
Z tych pisomnych prehlaseni zmysel ma snad daco take:
Účastník .... podpisom potvrdzuje, že jeho zdravotný stav umožňuje absolvovať ....... . Všetka vlastná výzbroj, ktorú hodlám použiť, spĺňa predpísané normy a nebolo s ňou zaobchádzané spôsobom nedovoleným v návode na používanie či údržbu.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum