Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Dramatický večer na Baníkove

Diskusná téma K článku: Dramatický večer na Baníkove

Po lavíne storočia v roku 2009 postihla Žiarsku dolinu ďalšia pohroma v podobe zimy s totálnym nedostatkom snehu. Už dávno sa nestalo, aby boli v prvej dekáde februára spodné partie doliny takmer bez snehu. Cesta na Žiarsku chatu bola dokonca ešte donedávna pre lyžiarov nezjazdná a to už je naozajstná rarita, pretože na to stačí úplné minimum snehu. Zvyčajne sa na nej začína lyžovať už na konci novembra. Teraz bola nielen že nezjazdná, ale pre vyliaty ľad na asfalte dokonca aj ťažko schodná.

Zdenči

Fuuuu...silný článok. Poliaci mali tentokrát šťastie

Substance242

Fúú, tak toto bol megačlánok, super. Ďakujem aj MichalS za vytiahnutie cez čerstvé diskusie. :-)

MichalS

Jeden z najlepších článkov, aké som kedy o pohybe v zimnom teréne čítal. Prvý krát som ho čítal už dávnejšie, ale vtedy som si nepreklikal fotky, na ktorých sú upozornenia na chyby a tiež som tieto miesta vôbec nepoznal. Keďže od prvého prečítania článku som si tento úsek hrebeňa prešiel, tak tento krát som presne vedel, ktoré pasáže Baníkova prechádzali. Už dlhšie si všímam príspevky Pavla Gavláka, konštruktívny, metodický prístup - kiežby bolo v horách takýchto ľudí viac. Ďakujem :)

Toper

Parádny článok, parádny popis, parádna fotodokumentácia...

Vrana

To vies, ked sa naplanuje hrebenovka ZT 2 mesiace dopredu, to sa potom tazko rusi kvoli takym podruznostiam ako je zle pocasie ;-)

P.G.

Ja akvaparky nemusím a zhodou okolností som bol v nedeľu 5.9.2010 na „romantickej“ poobedňajšej prechádzke so ženou a s dcérou na Žiarskej chate. Keď sme ale vyšli hore, ihneď bolo po romantike – nad hrebeňmi visela frontálna oblačnosť ako keď prevesíš perinu cez balkón, teplomer na chate ukazoval + 3°C, od pol doliny mrholilo a fúkal studený severák. Hore na hrebeni musel byť uragán - podľa rýchlo letiacich oblakov. O záchranke v Baníkovskom sedle som vedel, lebo môj kamarát mal službu na HZS v Žiarskej. Keďže bolo celý týždeň zle, nedokážem pochopiť myšlienkové pochody ľudí, ktorí si idú postaviť stan do Baníkovského sedla. A dokonca si nezoberú zimný výstroj. V piatok 3.9. bolo ešte relatívne teplo a v mokrom snehu sa dalo celkom dobre chodiť aj bez mačiek. Lenže v nedeľu im hore určite primrzlo a bez mačiek a čakanu museli byť hotoví. Kopa ľudí nemá vyvinutý pud sebazáchovy a asi sa vôbec neboja smrti. Mňa by odradili už len tie obrovské lavíny, čo boli popadané všade naokolo.

Vrana

2 paso24: co tiez sa chystas a nevies kolko E-ciek si nachystat na pokutu? ;-)

Paso24paso

mna by zaujimalo aku by mali dostat pokutu za porusenie navstevneho poriadku

Peter61

Pcha, Daulagiri, a to ešte nevieš, čo všetko ešte má Paľo v šuplíku :-)

Daulagiri

Suprový článok aj fotky. Jeden z najpoučnejších aké som kedy čítal.

Jarobecka

....po tomto clanku sa mi dokonale zjezili vsetky chpy - podla mojho nazoru prevencie nikdy nie dost...
akurat nechapem, co ludi vedie k tomu, aby takto nezmyselne riskovali....

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma