Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Viazanie na skialp

Diskusná téma Viazanie na skialp

Zdravim. Chcel by som poprosit o radu co sa týka viazania. Kupujem si akurat celu vybavu a rozhodujem sa ake viazanie kupit. Chcel by som sa zmestit do nejakych 270 euro ale jasne ze keby bolo lacnejsie tak pre mna lepsie :-) Jazdit budem tak 70% zjazd a 30% vystup, cize lepsie by bolo primarne na zjazd. Pozeral som silvrettu a diamir. Pri tej silvrette som pocul famy ze sa dost lame tak neviem co je na tom pravky.Ten diamir ze je zasa nachylny na to nastavovanie vysky stupania a ze sa lame ten plast. Aby som bol presny, tak zaujali ma Silvretta Pure a Diamir experience hlavne cenou. Som zaciatocnik cize nebudem tomu viazniu predpokladam davat nejako zabrat no ked uz si ho idem kupit chcel by som aby nieco vydrzalo aj do buducna. O techovom som nerozmyslal kedze vela ludi vravi ze je primarne urcene na vystup a ja budem jazdit castejsie zjazd. Ak by ste mali teda nejake rady budem velmi rad :-) Ďakujem.

Paliju

Odporučam viazanie Diamir Experience a lyžiarku Scarpa Laser.
Akurat jeden set predavam pouzity cca 10 x. Bota č. 9,5. Ak mas zaujem ozvi sa na 0903 506 738.

Zaciatocnik

ano mam rovnake vcelku som spokojny a kupoval som za lacno tak som neriesil ine

Lubo

Okrem toho, ze ti to bude pretrcat na kazdej strane 12mm tak to na funkcnost nebude mat zasadnejsi vplyv. Budu ale menej spratne a mozno budes musiet sliapat trosku na sirsie ... svojmu ucelu vsak urcite v pohode posluzia. Jedine ze by si ku kazdym lyziam chcel kupit samostatne :-).
P.S. to mas na oboch paroch lyzi rovnake viazko?

Zaciatocnik

a kebyze kupim tie 100mm macky nebude to siroke na 76mm lyze?

Lubo

Vezmi lyzu do obchodu a vyskusaj.
S Hagan Z01 nemam ziadne skusenosti, no pri Dynafit "zuboch" by to neslo. Treba na kazdu stranu aspon 1mm priestoru...

Zaciatocnik

potreboval by som poradit s mackami na lyze, mam 76mm a 85mm lyze a macky su 85mm ci mi to vyda aj na tie 85ky lyze ,lebo potom su az 100mm macky a nechcel by som kupovat dvojo maciek)a kebyze kupim teda 100mm ci to nebude velke na tie 76ky lyze, viazanie je hagan Z01

Stanley.sk

@Lubo: mohol by si mi, prosim ta, dat tip na tie obchody, kde vedia prisposobit skelet? Mozes aj mailom. Vdaka.

Lubo

Odporucam pouzit jednu z nasledovnych fint:

  1. Vyrez z tenkeho tvrdeho koberca alebo linolea slapu podla vlozky minus cca 3-5mm po strnach, dlzku zachovaj. Toto strc pod vlozku a vnutorny priestor sa ti zmensi.
  2. Nalep v miestach, kde ti je lyziarka velka kusy duckt tape (silna strieborna paska) do vnutornej strany skeletu.
  3. Niektore specializovane obchody vedia jemne prisposobit skelet.
  4. Ak mas vypalovatelnu vlozku, daj si ju vypalit
    Prijemne skialpovanie prajem
Rastyslaf

tak, a lasery su doma :) tesim sa, kedy pojdem prvykrat do terenu. dufam, ze sa mi bude slapat pohodlne. len mam take haluzne nohy, ze pravu mam cca pol centi kratsiu ako lavu. ta lava sadla do lyziarky ako rit na serbel a prava je trochu volnejsia. asi dam hrubu ponozku iba na pravu. vdaka vsetkym za rady ;)

Vrana

2 jjano: trosku sa moze pata hybat, nemala by vsak lietat cela noha, lebo vysledkom su krvave otlaky. Zas topanka by nemala tlacit, a ako pisal vladooo skusat na tenku ponozku. Je to dost tazke rozhodovanie ;-)

Na prvu turu potom zobrat do batohu navyse 1-2 pary ponoziek roznej hrubky navyse. Ked budes mat dojem ze sa ti noha pri slapani prilis hybe a hrozia otlaky, tak vymenis ponozky za trochu hrubsie a slapes dalej. A nezabudnut papuce pekne dotiahnut snurkami, nie len tak ledabolo obut.

Jjano

No, ja už nejaké dva týždne obieham obchody kvôli lyžiarkam, ale zdá sa mi, že vo všetkých mám príliš voľnú pätu. Včera som si už skoro kúpil Scarpa Maestrale, vo všetkom mi vyhovujú, ale pri chôdzi sa mi tá päta trošku hýbe hore dole, nie veľmi, ale hýbe. Všade píšu, že päta by mala byť čo najviac fixovaná ... Aké sú skúsenosti? Existuje vôbec lyžiarka, kde by sa päta pri šlapaní vôbec nehýbala?

Vladoo

rastyslaf:
Ak je tvojim hlavnym cielom zlyzovanie a vychutnanie si zjazdu odporucam nieco frírajdove... k tvojej zostavicke by sa celkom hodily boticky dynafit ZZERO 4. Ak sa planujes zamerat na viacdnove hrebenovky alebo prechody tak to ocenis f3-ky. Ak chces z kazdeho rozku trosku a navyse usetrit nejky ten penaz do prasiatka kup si lasery...
Mala rada:
pri kupe lyziarok sa mi osvedcilo dat si na nohu tenku ponouzku, vytiahnut papucu zo skeletu, zasnurovat a lyziarka by mala mierne tlacit-t.z. ked sa vzpriamene postavis mal by si citit palce na nohach dotykajuce sa konca papuce, nie ale zase nejako extremne... Vela krat sa stava ze si ludia kupia velku lyziarku, pri slapanie im noha lieta v papuvi a skelete coho nasledkom su krvave otlaky...

vela zdaru

Rastyslaf

vladoo to je tazko teraz povedat, kedze som na nich este nestal. viem, ze ma to chyti, tak ako ma chytila pesia turistika v kazdom terene. takze slapat budem rad cokolvek, len je otazne, ci nepustim do gati, ked to bude treba aj zlyzovat:) takze neviem, ci casom budem chodit len na modre alebo len na strme zabijaky. takto si to myslel? ak nie, tak napis kategorizaciu toho, co sa da jazdit :) ale skor to vidim na co najuniverzalnejsiu botu a to ty tvrdis, ze by mali byt tie lasery.

Vladoo

rastyslaf:
Do tvojho setu (lyze, viazko) by som ja osobne volil urcite laser-y (keby som vyberal medzi laser-ami a f3-kami). Pod pojmom "univerzalna lyziarka" myslim ze to nie je lyziarka primarne na frírajd ani lyziarka na amaterske preteky v skialpe, ale kompromis medzi zjazdovymi vlastnostami-vahou-cenou. Aku mas vlastne predstavu co planujes zjazdit a co slapat? Od toho sa vsetko odvija...

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum