Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Viazanie na skialp

Lubo

Do techoveho viazka je aj original.
K velkosti: vacsie cislo by som neriesil. Vnutorna topanka sa aj tak podda a potom budes lutovat ze mas privelku. Lyziarku zatiahni na max a potom treba mat este nejake tie zubky naviac, do buducna ked vnutorna povoli.

Rastyslaf

ten adapter je origos alebo to musi nejaky domaci kutil zbuchat? daj pls nejaky link na neho.

Roberto-kungpao

Mám F3ky, poznám ľudí čom majú Lasery. Obe sú spoľahlivé, konfortné a dobré na zjazd i šlapanie. V F3jke môžeš šlapať aj so zapnutým horným klipom, navyše ak má vložku Intuition je to veľmi ale naozaj veľmi dobrá voľba. Nevýhodou je že musíš poprosiť niekoho aby ti namontoval pod ohyb lyžiarky taký ten redukčný adaptér (lyžiarka v ohybe pri zjazde prepružuje smerom dole). Po tejto úprave sa viazanie pri prepružení chová ako pevné a nemusíš sa báť ani skokov.

Rastyslaf

tak este neviem, co budem jazdit :) su to moje prve skialp lyze. chcel som nieco univerzalne, aby boli lahke ale zaroven dost pevne a aby som ich mohol pouzit aj na upravenej zjazdovke. boli dost vychvalene, ze su do kazdeho snehu, tak uvidim, ci som urobil dobre. no pojdem teda skusit aj nejake dynafit lyziarky. tie lasery mi sedeli dost dobre, ale radsej to porovnam s dalsimi. este otazka: mam deviatku nohu, aka velka by mala byt lyziarka. skusal som tie lasery 9tky a boli v pohode. ja len ci nahodou netreba haluzit s polcislom ako pri turistickych botach :)

Lubo

F3 ma "slapaci ohyb" v mieste spicky. Osobne to vidim ako problem pre celkovu pevnost lyziarky. Kedze tvoje lyze zdaleka nie su "vysokohorske bezky" ale all-mountainy, predpokladam, ze take bude aj ich pouzitie. Pokial nie je teda pohodlie slapania kriteriom s 90 percentnou vahou pri rozhodovani, Scarpa F3 neries.
Laser su oproti tomu take pohodove, osvedcene lyziarky, ktore mnohi chvalia. Osobne s nimi skusenosti nemam, s Vertical ST viazkom pouzivam Dynafit Zzero4 lyziarky. Su super, pri slapani pohodlne, pri jazdeni dostatocne tuhe, zato vsak hmotnost este prijatelna. Len pozor pri vybere najma na to, ako ti sadnu. Treba skusat co najviac a brat az ked si si uplne isty aj tvarom aj velkostou. Ja som spravil chybu a moje lyziarky su o pol cisla vacsie, co mi trochu prekaza.
Inac Dynafit lyiarky maju taku dobru vychytavku - pri techovych cuplikoch su male stop-plosky, takze sa lahsie zacvakavaju ako Scarpy, ktore maju len cisto dierky a je na tebe, aby si sa dobre trafil.

Rastyslaf

do kelu, tak toto mi vobec nepomohlo :) teraz mam na obe boty nazor - uplna spokojnost. asi by to chcelo vyskusat aj f3 na vlastnej nohe, aspon v obchode a vybrat podla toho, ktore lepsie sadnu. ci? :)

Littleflower

rastyslaf: na laseroch jazdim/slapem druhu sezonu a uplna spokojnost.

Rastyslaf

seven summity a vertical. vladoo, co si mam predstavit pod univerzalnou lyziarkou?

Vladoo

rastyslaf:
laser je univerzalna lyziarka, f3 je odvodena z \"pretekarskeho\" modelu s posilnenymi zjazdovymi vlastnostami. Ake mas viazko a lyze?

Rastyslaf

Mate niekto skusenosti so scarpa laser? idem si kupit bud lasery alebo f3. na f3 som tu uz nasiel referenciu od skuksana, ale rad by som to porovnal s referenciou na lasery. ci rozdiel v cene naozaj stoji za to. tie lasery som skusal v obchode, ale to sa neda porovnat s tym, ked sa bota vyskusa na zivo.

Peterson

Pani co na tom nerozumiete...
Spicka zatiahnuta aby nevypinala, palicku (tu silnejsiu cast ktoru drzim v ruke) vopcham medzi lyziarku a stupaci kolik a pootocim. Petu mi vypne do strany a je to...
to bikemartin:
kapitalisti z Vancouveru sa sice zamysleli ale pribrali na vahe...

Skuksan

Ono,ja to potrebujem hlavne pri hrebenovkach,ked nemam pas na lyziach,ale stupaci vosk.Vtedy je super ked pätu len pootocim a cvaknem,super comfort,no ked opät idem slapat tak zacina ten necomfort.Ale ako hovorim je to len otazka lahsich hrebenoviek.Ak uz slapem nieco vaznejsie tj.skialp,ma to uz netrapi lebo aj tak davam dole pas.Ja mam vlastne techa pre tie hrebenovky tam je to vazne bez konkurencie.Mam k tomu scarpa F3, max. pozitok,lepsie ako bezky.

Foreigner

z toho videa mi to pripada tak, ze pomocou paliciek vytocil lyziarku do strany a potom tlakom vypol viazanie.

inak, googlil som ohladom tejto finticky, ale vsade je odkaz na rovnake video...ale docital som sa, ze vraj to funguje len pri viazani bez brzd...

Andomakac

mna tiez, bo som to videl 20krat a nechapem... lol :)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov