Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Kurz o lavínovej problematike

Diskusná téma K článku: Kurz o lavínovej problematike

Piatok trinásteho. Pre mnohých ľudí dátum zafixovaný ako nešťastný deň. Pre účastníkov kurzu o lavínach bol piatok 13. apríla 2007, nevšedne a osožne strávený deň. Stredisko lavínovej prevencie Horskej záchrannej služby (SLP HZS) v Demänovskej Doline – Jasnej zorganizovalo už po druhý raz verejnú inštruktáž o lavínovej problematike.

TDD

Inštruktáž - jar 2014
Horská záchranná služba od roku 2005 raz v priebehu zimnej sezóny organizuje Inštruktáž o lavínach pre verejnosť. Cieľom Inštruktáže je oboznámiť horolezcov a skialpinistov so základmi lavínovej problematiky a bezpečného pohybu v zimnom vysokohorskom prostredí.
Aj v tejto sezóne pracovníci Strediska lavínovej prevencie tradíciu neporušia a v piatok 21. marca 2014 zorganizujú ďalšiu Inštruktáž. Akciu urobíme pre max. 40 účastníkov.
Ďalšie informácie a inštrukcie nájdete na
hzsslp.blogspot.sk/…/instrukt…

TDD

Inštruktáž - jar 2012

Aj v tejto sezóne pracovníci Strediska lavínovej prevencie tradíciu neporušia a v piatok 13. apríla 2012 zorganizujú ďalšiu Inštruktáž. Inštruktáže sa môžu zúčastniť aj českí horolezci a skialpinisti. Akciu urobíme pre 40 účastníkov.

laviny.sk/index.php?menu=clan…$ret

Andomakac

Preco neni kurz naplneny? no preto lebo je malo zaujemcov, nechapem o com tunak rozjimate...

A take blbosti ze ludia si myslia ze nepotrebuju. Odpoviem len tolko, ti co chodia do hor, robia skilap,freeride vedia ze potrebuju, to niesu ludia co podcenuju veci a za dalsie, len ja som tuto zimu zaregistroval 4 ponuky na lavinovy kurz takze tak ;)

Bikemartin

peter, traduje sa, že keď istý programátor zavesil svoj software na web zadarmo na stiahnutie, tak ho nikto nechcel, ale odkedy ho spoplatnil, tak je v balíku... ;-)

Ľudia už rezignovali na túto zimu/nezimu, ja tiež ;-)

Peter61

Jjano - mas recht - kto chce, sposob si najde. ( ja im chcem naznacit, ze ked dakedy sa nestihli prihlasit, tak teraz je sanca, stoji to za to). Aj pozicat matros sa da jednoduchsie, ked je dlhodobo lav.2, ako ked je dookoloa 3. Zaroven pre zakladnu orientaciu je to lacnejsie, ako 2-3 dnovy kurz cez horoskolu, s HV alebo s profikmi z HZS.

Kto nechce, dovod si najde. Na zaciatku zimy este nie je sneh, na konci zimy uz netreba. Otazky typu : ktora z troch casti lavinovej vyzbroje je najdolezitejsia etc. ... Staci s hodinkami na ruke vykopat pol kubika snehu a otazka je zodpovedana.
Ortodoxni zasa behaju v na konci leta s piepsom po poli/lese, lebo na toto cvicenie sneh ani netreba.

Jjano

Peter, ja tomu rozumiem a keby som mal požadovanú výstroj, tak by som tam asi išiel. Vo svojej poznámočke som iba naznačil možný dôvod nižšieho záujmu, nič viac. :-)

Peter61

JJano, na jednej strane je asi uz v podstate koniec lavinovej sezony, ludia uz asi neuvazuju nad tym, ci a co kupia z vystroje teraz, cakaju na nejake supernovinky. To je chore.
Na druhej strane na konci zimy maju za sebou spustu zazitkov, takze maju moznost zurocit to vsetko dokopy pod odbornym vedenim. ( Isiel by som tam aj 4.x, ale tentoraz nestiham) Som fakt prekvapeny, ze to este nie je "vypredane", tato instruktaz bola vzdy na konci zimy, ked predsa len lavinari maju viac casu, ako ked napr.musia popisovat lavinu (storocia) hiking.sk/…/lavina_storocia_v…

Jjano

Skôr si myslím, že ľudia nejdú na lavínový kurz na začiatku jari...

Peter61

FunTTomas - toto zatial nikdy nebolo, aby sa instruktaz za par hodin nenaplnila. Zejto zimy nastastie zatial nikoho nezasypalo ( samovolny pad), takze dajak ludia asi necitia potrebu skolit sa. Alebo uz sa citia dost vyskoleni ?

FunTTomas

HZS 26. marca opäť organizuje inštruktáž o lavínach pre verejnosť zdarma. Info na laviny.sk/index.php?menu=clan…, v prípade vážneho záujmu sa treba prihlásiť obratom, lebo sa akcia bleskovo zaplní.

FunTTomas

POZOR!!! Seminár o lavínovej problematike (2. 12. v Banskej Bystrici) sa odkladá na neurčito z dôvodu nemožnosti dopravenia sa prednášajúceho zo zahraničia na Slovensko.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma