Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Nízke Tatry - zimný sólo prechod hrebeňa

Diskusná téma K článku: Nízke Tatry - zimný sólo prechod hrebeňa

Dlhoročné premýšľanie o zimnom prechode hrebeňom Nízkych Tatier sa konečne mení na skutočnosť. Všetky predošlé pokusy zlyhávali na mojom voľnom čase, ale i na čase kamarátov a samozrejme počasí. A tak sa rozhodnem pre sólo prechod. Potrápiť telo, oslobodiť hlavu, dodrať už aj tak zodraté šľapacie pásy, užiť si samotu a ticho hôr.

Spyros

K zaverecnej poznamke redakcie by som len poznamenal, ze take farizejstvo sa len tak nevidi, ked si spomeniem na nedavnu recenziu knizky nejakeho trampa na strankach hiking.sk.

Peter61

Dobra tura, len dajak som nenasiel termin - mohol by pls autor doplnit ? To nosenie lyzi a slapanie v lyziarkach by ma zabilo.
K vahe batoha: v 1.etape bez stanu, druha etapa so stanom a o 5 kg lahsi batoh - ako sa ti to podarilo ?

Spyros : zvykajme si :-(

Ján Halaša

Popisok k predposlednému obrázku - "Dole zúrila jar" ma fakt dostal :-)

Svatopluk stepanek

maros, blahozelam, vynikajuci vykon. a iba tisko zavidim, takyto prechod bol moj sen, zial uz sa neuskutocni
donovaly - to je ako u nas v cechach pec pod snezkou - "blbe shopy",
cudni ludia - politici, vekslaci s penazmi a mocou... - skoda reci

Sona

To Spyros - nerozumiem Tvojej poznamke o farizejstve, vid rozsiahla kapitola Tipy na túry versus ochrana prírody v spominanej recenzii. Dalej v nasich zavaznych pravidlach pri pridavani clanku je uvedene: "Ak článok v niektorom bode porušuje návštevný poriadok národného parku, napríklad nocovaním na nedovolenom mieste, redakcia na záver článku o tom pridá zmienku spolu s linkom na návštevný poriadok."

Fish

Sólo výkony vždy vzbudzujú obdiv. Nie je na koho zvaliť stratené veci, zlé odbočenie, alebo nedodržaný harmonogram. Takže rešpekt. Tiež mi tam chýbal nejaký dátum, kedy sa to dialo.

Bobomir

pre Peter61
vyštartoval som 28 feb. zo šumiaca a 4 marca som prišiel na donovaly.
Stan som mal po celý čas. Doma som vyhodil len oblečenie, prebytočné jedlo, mačky,plus nemal som ani toľko vody.

Peter61

Maros, dobry vykon.
Podla fotky bivaku z prveho dna som si myslel, ze stan si nemal.

Daulagiri

Po zhliadnutí fotiek ma hneď napadlo že sa spýtam kedy to bolo uskutočnené, pretože počasie prvého dňa mi bolo povedomé. Teraz už naisto môžem povedať že sme sa stretli. Toho 28.2. som večer schádzal z Vápenice do s. Priehybka a stretol som vystupujúceho a trochu trápiaceho sa skialpinistu, no len sme sa pozdravili. Tak ešte raz nazdar :-)

Nuž a k článku musím napísať že je to obdivuhodný výkon, vidieť že si sa fakt natrápil. Ale tak ako píšeš na konci, skutočným cieľom je samotná cesta, dojmy, sloboda a pokoj hôr a za to to všetko stojí. Aj ja si vždy najviac spomínam na túry na ktorých neprebiehalo všetko tak ako som si naplánoval, no nakoniec to sú najsilnejšie zážitky.
Tak ti prajem čo najviac takýchto úžasných zážitkov a chvíľ.

Om7atx

Nuz v com je farizejstvo. Na konci clanku o hrebenovke je poznamka redakcie o navstevnom poriadku a zakazoch... Ale v trampovom neni ziadny odkaz na navstevny poriadok NAPANT-u, len nesmela zmienka \\\\"Škoda len tých návodov na porušovanie ochrany prírody.\\\\" Tkze tak, kto nechape, ci nechce. Inak pekna tura aj opis s fotkami.

Bacaardi

nevuiem ten clanok najst, ale verim, ze v nom urcite nebolo popisane ako chodit mimo chodnikov.. co je napisane v knihe, to je uz druha vec. verim, ze kazdy pochopi rozdiel napisane na hikingnu - (nutnost pridat klauzulku) a napisane v knihe, ktora je na hikingu len SPOMENUTA... (nie je nutnost napisat klauzulku...)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov