Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Nízke Tatry - zimný sólo prechod hrebeňa

Peter61

.... a navrhujem VSETKYM diskusiu o "farizejstve" preniest tam, kam patri : hiking.sk/…/slapu_slapes_slap…
aby to tu nevyzeralo, ze tu diskutuju "puristi", ktori nemju gule zabalit si rupsak na zimne solo.
Nic proti spyrosovi, ale namiesto tohoto biblickeho terminu by som pouzil obycajne slovenske pokrytectvo.

Peter61

Maros - sudiac podla fotky, lyziarky su nejake Dynafity. Co sa tyka logistiky - pisal si, ze si niesol stan, na foto je asi bivakova vrece s vystuhami.
Kolko kg si asi niesol v 1 etape ? Mal si varic?
Ak si uz predtym pouzil MRS, preco si neostal spat pod Durkovou ? Odlahcil by si si IMHO batoh.

To all: Co sa tyka pripomienok k prespaniu mimo vyhradeneho miesta, je mala sanca stretnut takeho gestapaka ako bol tento v juli 2004 svts.sk/diskusia.php?hor=1380
, a normalnemu cloveku sa tento prechod da IMHO vysvetlit.

Co sa tyka stanoviska Luba, ak by sa na stranke pisalo v clankoch o turach mimo mantinelov NP v NP bez dodatku, ze je to mimo TZCH "(povecsinou) " ani by si to citatelia nevsimli.
O tvrdeni v bode 1. moze diskutovat tak napr.strazca, ktory pozna chodniky kamzikov v lokalite, ich "skratky" cez lavinove svahy, pohyb predatorov etc. O tomto je NP, vazeni počýtacoví turista.

Merhorn

super vykon hodny obdivu, tiez mi pridu usmevne tie kraviny co sa tu riesia a ludia maju potrebu prispiet :) take byvaky na hrebeni, mmm, no proste parada :)

Bežkár

Uz dlho sa chystam prejst na lyziach vychodnu cast Nizkych Tatier, no asi marne cakam kedy z nich uplne odstrania kalamitu - podla clanku sa asi situacia radikalne nezlepsila. Nevie niekto nahodou ako to tam vyzera po poslednej veternej smrsti?

Kaspy

tiez nechapem ako mozu ludia po precitani takehoto super clanku riesit redakciu a neviem co vsetko este...ze Vam hanba nie je!
Palec hore, paradny vykon, som rad ze sa tu vzdy najde nejaky clanok ktory fakt prekvapi. Len tak dalej

Andomakac

Tak po takomto paradnom vykone sa tu riesi ci je to legalne??? ludia sa spamatajte, prirodu treba chranit pred uplne innymi ludmi ako je Maros a nech si hovori kto chce co chce, pre mna je navstevny poriadok len zdrap bezcenneho papiera.....

Bobomir

pre lenon
mám dobré lyžiarky. V zime robím vlekára a som v lyžiarkach celé dni. Som naučený v nich chodiť. Topánky by boli zbytočná záťaž.

Lenon

Dobré,ale jedna věc mi vrtá hlavou.Proč sis nevzal do batohu pohory a šlapal v lyžákoch?

Drado.007

Zaujímavá hrebeňovka, kvalitne zdokumentované, proste to tiež musím niekedy absolvovať. Ale najprv v lete ;)

Bikemartin

ehm, Lubo, podávam námietku zaujatosti, musel by si sa dať rozviesť, aby si bol nestranný :D

Lubo

Ruku na srdce pani puristi,
je trochu rozdiel pisat o veciach, ktore su len na 95% v zhode s pisanymi pravidlami a ktore su uplne mimo.
(1) Tura sa da absolvovat tak, aby to legalne bolo na 100% (vsak su ofic. miesta). Preto ked si podobnu turu bude niekto planovat, moze to zohladnit.
(2) Spat v zime na snehu par hodin a pobrat sa prec nicomu uskodit nema najmensiu sancu. Navyse ak je clovek solo, tak je (povecsinou) uplne ticho.

Na druhej a uplne odlisnej strane je napr. hrebenovka Belianok a pod., kam sa kompletne nesmie. Myslim, ze Sona v recenzii nedala len maly naznak, ale napisala niekolko odstacvov. Poznamka redakcie tam nie je, lebo ide o redakcny clanok. Poznamky sa davaju do clankov prispievatelov. Bolo by asi dost hlupe davat do Soninho clanku pozn. redakcie :-))))))))))). No a na zaver, je ine pisat turu samotnu a recenziu na knihu o turach, ktorej autor je konkretny clovek a vydalo ho konkretne vydavatelstvo. Ubezpecujem vsetkych, ze na tomto serveri sa objavi hrebenovka Belianok iba v pripade, ak bude tato trasa legalne absolvovatelna... Napr. so strazcom alebo inym sposobom, ktory niekedy v buducnosti ochranari vymyslia...

Bikemartin

Bacaardi, samozrejme, že pod recenziu ´knižky od trampa´ netreba dávať klauzulku. Ide o to, že to, čo je na konci tohto článku, Soňa nazýva ´záväzné pravidlá hiking.sk´, ale v recenzii ´knižky od trampa´ je to citujem "čistý alibizmus"

Bacaardi

nevuiem ten clanok najst, ale verim, ze v nom urcite nebolo popisane ako chodit mimo chodnikov.. co je napisane v knihe, to je uz druha vec. verim, ze kazdy pochopi rozdiel napisane na hikingnu - (nutnost pridat klauzulku) a napisane v knihe, ktora je na hikingu len SPOMENUTA... (nie je nutnost napisat klauzulku...)

Om7atx

Nuz v com je farizejstvo. Na konci clanku o hrebenovke je poznamka redakcie o navstevnom poriadku a zakazoch... Ale v trampovom neni ziadny odkaz na navstevny poriadok NAPANT-u, len nesmela zmienka \\\\"Škoda len tých návodov na porušovanie ochrany prírody.\\\\" Tkze tak, kto nechape, ci nechce. Inak pekna tura aj opis s fotkami.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma