Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Nízke Tatry - zimný sólo prechod hrebeňa

Ina.cz

Všechno super, pro mně ve sféře snů...Jak se funguje 2 dny v zimě bez vařiče? Chápu, že je to daň váze. To jsi celou dobu ma čisté vodě? Nebo, že by při bivaku i ohýnek :-) Bez vařiče to moc nezvládám a to chodíme jen letní přechody...aspoň malý na kostičku lihu.

Bobomir

ina.cz
ja varič ani nemám:) samozrejme že som oheň nerobil. mal som čistú vodu, a dve termosky čaju.
Nerobím z toho až takú vedu, došlapal som, obliekol som sa, najedol a ľahol som si do spacaku. Nič viac nepotrebujem, nešiel som na dovolenku, alebo stanovať:)

Vrana

pekny vykon, gratulujem

Tiez mi nesla do hlavy ta nehorazna vaha. 19 kg je sakra moc, aj ked priratam macky, cepin, rezervne pasy, bundu, gate .... Varic je IMHO zaklad a najma v zime, ked nie je sanca nabrat tecucu vodu.

Dano

Mám už svojich 60, ale stále túžim niečo takéto v zime absolvovať. Skladám klobúk. A čo sa týka ochrany prírody? Vari takýto bivak sa dá porovnať s činnosťou slovenských horských nenásytných podnikateľov, za spolupráce ťažkých pracovných strojov, džípov a s požehnaním súdruhov na politbyre Ministerstva životného prostredia? Fandím všetkým takýmto turistom. A až budú zákony pre všetkých rovnako, tak sa môžme debatovať o ich dodržiavaní.

Peter61

Vrana, vliekol som na pasoch na Brnču cca 25 kg a dole v noci po chodniku po ľade 23 kg. Doteraz na to strhavam zo sna. Takze tych 19 kg hore na KH - dobry vymak. Zjazdy o hubu.
Qeci:
Ina, vrana: Ak si zratam pitny rezim, vychadza mi to s varenim lahsie ako nosenie: Varenie cca 0,5 (napr.JetBoil) - 1,0 kg ( varic, zavetrie, trojnozka esus, kartusa 250 g) 1 termoska 0,6 kg.
Zaroven by to mozno umoznilo aj puristicky styl bez doplnania tekutin na chatach.

Bacaardi

Peter61, ja mam niekedy pocit, ze ty viac travis cas s kalkulackou a teoretickými scriptami o turistike ako v prirode...

Igor STRHÁRSKÝ

Ja si myslím, že v tom 19kg batohu niesol autor aj malého černoška, ktorý ho cestou fotil. Ináč si neviem predstaviť, ako by za 5 dni stihol toľko autoportrétov :-)))
Či?

Bikemartin

to Dano, andomakac - predsa tu nikto neriešil legálnosť tejto akcie, ale niečo celkom iné.

to Maroš: lopatu na takéto zimné legrácie nenosíš? Zakopeš sa six feet under a môže fúkať koľko chce.

to Bacaardi: som len tak zbežne prešiel galérku na PREVYKu a ten Peter61 je tam na každej tretej fotke asi doplnený vo fotošope.

Cyro

Pekna makacka... Ale asi fakt je jeden z najlepsich pocitov to, ked to clovek zvladne a je potom fyzicky totalne do!ۧ*ny ale s uplne cistou hlavou. No a ten prichod na Donovaly, to je vzdy pekna supa - toto je realita, esteze mozek je otupeny tymi endorfinmi...

Bacaardi

ale bikemartin, ved vies ze ja mam z takychto natahovaciek čistý plezír...

len petrovi vraciam co nam tu vsetkym za ten cas napoziciaval...

Vrana

Petra osobne nepoznam, ale dovolim si tvrdit, ze v Alpach a Tatrach ma nachodene z nas (v tejto diskusii) najviac ;-)

Vrana

2 Peter61: ja viem ze bomba + varic + esus vazi menej ako 2 litrova flasa vody. Navyse caj po dni a noci nebude ani nahodou teply, nech je v lubovolnej termoske.

2 bikermartin: mudro pises o tej lopate

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov