Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Sneh a skialp

Diskusná téma Sneh a skialp

Ahojte, popadalo cosi snehu v Tatrach. Myslite, ze sa uz da ist na skialpy bez toho aby clovek dral sklznicu? Co mi doporucite v Tatrach alebo Rohacoch na tohtorocne vikendove zahriate?

Chatarka

Chleb - sneh prírodný, cca 60 cm, šlapať sa dá už od Zajacovej!Je to na neuverenie, ale je to tak.

Peter61
Chatarka -je to fakt na neuvarenie ! (skoda e to mam tak daleko, ta Lomnica je na dopo prechadzku pred robotou.) So zvedavy, kolko takych "zazrakov" sa tu najde. -DDD
Chatarka

To je stav len po chatu, vrch je sfúkaný, samozrejme. Ale potešilo aj to.

Peter61

:-D
Chatarka, je to urcite ine kafe, ako tocit 300 mdookola po zratrakovanom onom v spalenej krajine pod Startom

Vrana

Neviem ale asi by som este pockal. Pokial nie je tvrdy podklad tak je to na donicenie nielen vystroja ale aj zdravia.
V 30 cm prasane bez podkladu nie je problem nestastne trafit pen, koren, krtinec. Takze ostavaju len zasnezene zjazdovky s ich plusmi aj minusmi.

Chatarka

Tak, tak, na dobrú lyžbu si ešte asi počkáme. Ale čo, keď defíkom sa už nedá ani s reťazami a ratrak je hore! V noci má ešte pripadnúť, tak vyskúšame a dáme vedieť:-)

PJano

Kto nebol, čo len k večeru, v Žiarskej doline, zmeškal už jeden použiteľný deň. (Hore 25 cm, cesta prejdená skútrom.)

Peter61

Vrana, dobre rečieš, až mi je to divnô :-D
Cervenec - Babky tak cca 40 cm prasanu, zimna rozpravka. Akurat na ten zjazd by som bral kamenacky s dobre nasatvenym viazkom. Cesta z chaty cca v spodnej polovici tvrdy firn, lad.

Peter61

A este drobne upozornenie na datum, aby sa vam ten prvy pluzgier zbytocne nepredrzail :
"2. Skialpinista môže vstupovať do vysokohorského prostredia aj mimo turistických a náučných chodníkov a v čase sezónnych uzáverov turistických a náučných chodníkov len za účelom nástupu na skialpinistickú túru. Skialpinizmus možno vykonávať od 21.decembra do 15. apríla za priaznivých snehových podmienok...."

Miso D.

Dnes na kriznej krasne pocko a vsetky druhy snehu - hore ufukany beton, dole kora. Po zemi sa valali aj najvacsi borci (ti v pretekarskych kondomoch).

Rastos

v sobotu sme sli z chaty 5 plies na morske oko.....miestami aj vyse meter snehu ale miestami travicka....no prehlad o slovensku zatial este nemame ale v polsku sme nikoho este nevideli so skialpami:)

Bikemartin

Ďumbier včera, klasika betón, ľad, z Krúpoveho sedla hore kľučkovanie medzi skalami. Z MRŠky dolu prvých 300m v pohode, nad Halaškou len úzky koridor, po stranách ešte nezakryté malinčie a kosovka, pod Halaškou od jaskyne dolu cesta ´upravená´ nejakým pásovým vozidlom zjazdná iba šusom alebo pluhom...

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum