Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Zimný pokus o výstup na Lysák

Diskusná téma K článku: Zimný pokus o výstup na Lysák

Už dlhšie ma lákal vrch vo Vihorlatských vrchoch s názvom Lysák. Na mape označený ako výhľadový bod, vo fotogalérii však nebola ani jedno fotografia z neho. Ako to je teda v skutočnosti? Budík nastavujem na piatu hodinu rannú, vyraziť chcem o pol šiestej a stihnúť východ slnka na Sninskom kameni, keďže Aladin sľubuje na ráno úplne jasno a takmer bezvetrie. Hneď ráno chytám časový sklz, a tak o 25 minút neskôr oproti plánu vyrážam od auta, odstaveného pod kameňolomom, úplne na konci obce Zemplínske Hámre.

Alexander

Dík za reakciu a vysvetlenie. Pochopiteľne viem že pásové značenie je letné, toho 27.1., keď som tam bol, však námraza na stromoch nebola, preto nešlo o problém leto-zima. Odbočku na Lysák z cesty do krovia som nenašiel ani na dvakrát (pri ceste tam i späť), čiže chýba tam odbočovacia šípka (aspoň teda som ju nevidel). Časový údaj na smerovníku v s. Rozdiel je s veľkou chybou, nie malou (Jedlinka 0:25, s.Tri tably 2.15), keďže tieto dve miesta sú od seba vzdialené 20-30 minút.
Tak som rád, že sa to bude riešiť (mojim cieľom bolo upozorniť na problém, nie kritizovať)a ešte raz dík za odpoveď.

Šteliar

Predovšetkým pásové značenie je letné značenie turistickej trasy, zvýrazňujúce biele pásy v zime zanikajú. Autorovi odporúčam pridať sa do partie značkárov, máme veľký nedostatok.
V úseku lúky trste bola vlani veľká ťažba práve na chodníku, nuž priechodnosť je tu zlá, vieme o tom a poriešime v lete. Spriechodnenie sa bude asi tobiť pilou, lebo teraz je cesta zarúbaná. Odbočka z lesnej zvážnice na Lysak (už za chatou)je dobre vyznačkovaná ale je to skutočne chodník z cesty do krovia na mieste odbočenia poľovníckeho chodníka, nepochybne vo februári ťažko nájsť. Sú tam aj padlé stromy - nič pre lyže. Časové údaje môžu byť s malými chybami lebo sme trocha pomenili trasu a zmenili sa časy (najmä použitie počítačového spracovania pochodových časov), zatiaľ sme nevymenili všetky smerovky. Pripravujeme značkovanie Vihorlatu a trasa cez Lysak bude preznačkovaná na inú farbu.
Výhľad z Lysaka je len na juh a východ. Bolo to lepšie, ale aj stromy rastú.
Toľko na vysvetlenie problémov.

Daulagiri

Vzdialené tajomné končiny pre mňa. Ale ktovie, možno už tento rok sa to zmení.
Fajn článok.

Peter61

Iny kraj, iny brav.
V Confederatio Helvetica v Bernskych Alpoch cvici PVO a na Aargletscher su kopy cvicnych projektilov z kanonov. Su zverejnene obdobia strelieb a nie je problem. Akurat ze tam nie je taky drevarsky a polovnicky biznis...
svts.sk/index.php?a=78

Nonormal

Keď som šiel tú trasu, tak značka bola zrušená, myslím, že stále je, ako píše jjano. Ale my sme sa ňou vydali znenazdajky, nevediac že je zrušena asi počas výcviku, lebo bolo počuť streľbu, mali sme šťastie, že nás tam niekto nanačapal.
No možno nepovolenie značky má aj iný dôvod - keď sme šli túto trasu, tak sme videli nejeden LKT ako postáva pod lesom. A asi nie je žiadúce vidieť, ako sa ťaží v CHKO Vihorlat...

Jjano

Mišo, tú modrú chceli miestni značkári v roku 2012 vyznačiť a vojaci to nepovolili :-(

Aďo.4

Alexander týmto článkom a fotkami si možno pomohol niektorým turistom,aby neblúdili v tejto oblasti..

MisoB

nonormal, tá modrá z Jovsy na Vihorlat je stále zrušená?

Wbk

Potvrdzuje, na Tŕstí je to so značením hrozné, a to ako na Veľkom, tak aj na Malom.
V smere z Rozdielu na Vihorlat sa dokonca nachádza aj TIM (Veľké) Tŕstie, ktoré ale v tomto smere prakticky nie je šanca vôbec postrehnúť, čiže je umiestnené zjavne v rozpore k zásadám o správnej polohe TIM.

Alexander

Peter, ten môj Olympus veľmi ku kondičke nepomôže. Kebyže to bola zrkadlovka, tak to áno, plne súhlasím :-) No veru Stano, to značkovanie je tam také trochu "zvláštne":-(

Nonormal

Pekny článok =)
Ja som na Lysak šiel v lete, z neho na Vihorlat a do Jovsy a musím tiež povedať, že by preznačkovanie pomohlo. Na mnohých miestach je problém orientačný, najmä v okolí Tŕstia.

Ran

Alexander, vďaka za sprostredkovanie tohto kúta Slovenska, pre mňa zatiaľ až príliš vzdialeného, keďže moji hošánci ešte len plienky odkladajú:)

Adina

Pre mňa veľmi zaujímavý článok. Chystáme sa do vašich končín, budem rada nejakým info od teba. Viac v mailiku.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov