Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Tipy na skitúry: Krížna

Diskusná téma K článku: Tipy na skitúry: Krížna

Krížna vo Veľkej Fatre je pre priemerného skialpoša veľmi vďačný kopec. Nástupové miesta sú dobre a rýchlo prístupné autom alebo verejnými dopravnými prostriedkami. Samotný kopec poskytuje veľa možností na výstupy a zjazdy na lyžiach, od ľahších po náročnejšie, v závislosti od toho, ako si ich nakombinujeme. Celý čas sa pohybujeme v relatívnej blízkosti civilizácie a zároveň sme v krásnom horskom prostredí.

Lesoň

Ahoj, aktuálne info z dnešnej Ploskej : šlapat sa dá na lyziach z Vysnej Revúcej, zjazd takisto až ku autu s trochou opatrnosti. Sneh kôra.
Kriznu co sa pýtaš som bol 2 týždne dozadu zo Sturca, na lyziach super rýchlo po snehu a v pohode na Chatu Kráľová studna, odtiaľ hore iba na chodníku po zvykoch snehu hore, dole sa nedalo kvôli snehu a bezpečnosti. ZDAR.

Bikemartin

Predvčerom z diaľnice bola Krížna pekne biela, ale nový sneh padol väčšinou na trávu. Myslím, že hore vyšľapeš, zjazd je otázny.

Bukaj

FunTTomas, ďakujem.
vieme nejaké info ako to vyzerá po snežení tento týždeň? na výšlap zo salašiek? na meteo.hzs.sk/vdv.php?p=1 je už dlhodobo nedostupný údaj o výške snehu... ďakujem

FunTTomas

jakubov: je to bieda so snehom, čo aj nasnežilo, tak odfúklo do žľabov alebo lesa. Navyše úplne chýba podklad, tak trčia aj skaly. Aktuálne údaje sa dajú sledovať na meteostaniciach HZS meteo.hzs.sk/vdv.php?p=1 s prihlásením user / user. Krížna je aktuálne úplne sfúkaná do trávy a napr. Koniarky majú 18 cm.

Jakubov

zdravim. ma niekto info o sucasnej vrstve snehu pre vyslap zo salasiek? dakujem

Phalike

Pocas tohtorocnej Velkej noci som absolvoval vyslap z osady Rybô a musim povedat ze sa mi velmi pacilo. Jednoznacna jarna alternativa k roztopenym svahom zjazdovky z Tureckej. Od konca osady sme lyze niesli na chrbtoch az na rozhranie lesa a luk pod Rybovskym sedlom ale potom to uz bola balada. Lyzovacka taktiez paradna, vrelo odporucam.

Bp

ahoj vsetci, na kriznu sme sli v sobotu a od udolnej stanice lanovky len na peso po trave, teraz snad na peso este vyssie. hore snehu este habadej:-)

Mišo D

Bikemartin ďakujem za kooperejšn. Budem na sebe pracovať.

Bikemartin

Mišo, mohol si trasy načrtnúť v hikeplanneri, pre cezpoľných ten popis nemusí byť jednoznačný.

Ako naturalizovaný aborigén pridávam ešte výstupovú trasu ´cez obrázok´ (podľa svätého obrázka pribitého na strome na hrebeni medzi Japeňom a Úplazom) mapy.hiking.sk/?trasa=owCw8

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma