Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma „Gorily“ budú vyhadzovať a pokutovať ski

Lubo

SSA neriesi nic okrem pretekarskeho skialpinizmu. Hobby skialposi ich nezaujimaju, legislativneho procesu alebo aktivit okolo toho sa nezucastnuju. To skor mozno ocakavat aktivitu od JAMES-u.

Ja?No!

by sme akože chodili trénovať na preteky. Veď vertikály sa aj na zjazdovkách organizujú. Čo tak im navrhnúť nejaký čas, napríklad do 10-ej a dosť.

Axel

Nojo a hned vidiet dvojicu discliplinovanych, co sa drzia pekne na kraji...

Jjano

Bikemartin, vďaka za fotku, to je príjemné riešenie a treba ho propagovať.

Či je to naozaj "nič", to uvidíme až keď bude sneh vo všetkých "šlapacích" strediskách, že ako to v nich bude regulované. Jedna lastovička leto nerobí. Kiežby to všade bolo tak, ako na fotke ...

.ph

V Lomnici takto oznacuju zjazdovky kazdu sezonu. prvykrat som to videl tusim pred 6 rokmi.

Peto z BB

Podla mna robite z komara somara - vykazat mimo zjazdovky podla mna neznamena ze nam znemoznia vyslap napr. na Chopok, ale len nas (aj pre nase bezpecie) presunu mimo tie krajne casti zjazdovky, ktorymi to bavi lyzovat dole tie typy kvoli ktorym som sa uz beztak ostatne roky casto presuval este o cosi viac dalej od zjazdovky. Kazdy kto pravidelne slape na Chopok z juhu verim vie co presne mam na mysli. Podla mna im staci len milo a srdecne podakovat, ze myslia na nasu bezpecnost, a opytat sa ich kolko metrov presne sa mame po vrstevnici presunut dalej od zjazdovky aby nam nehrozilo ze nas naberie nejaky slabsi lyziar ci snowbordista, co (aspon na Chopku juhu) bolo riziko uz ostatne roky, kedze (neviem preco) to tych frajirkov bavilo lyzovat bezhlavo takmer susom dole presne po okrajoch zjazdovky.

Peter61

problem bol na uzavretej zjazdovke s lanom, na ktorom jazdil ratrak. Vodic ( opravnene) vyzeral dost nasrato, ja som bol x-ty, ktory siel okolo.

Jjano

PeterBB, mimochodom, možno si si to nevšimol, ale na Slovensku sú aj iné zjazdovky než Chopok.

Bluehen

Je tu niekto koho napadla SBS resp chcela nasilym donutit nepokracovat? Riesil to potom s policajtami alebo sudmi?

Thewasp

Pravdou je, ze niekedy je na zjazdovke skialpinistov naozaj viac ako beznych lyziarov a zastupy sa nie vzdy drzia kraja zjazdovky. Problem vsak nastava hlavne v noci, ked sa zjazdovka ratrakuje, a iste skupinky neznamych asi miestnych idu krizom po cerstvo urobenej zjazdovke a cestou dole ju uplne rozdrbu. Nicia robotu ratrakarov, pricom priamo ohrozuju svoje vlastne zivoty. Ratrakar z kabiny nema cez radlicu bohvieaky vyhlad dopredu. Taketo naschvaly by sa riesit asi mali.

Dzeeri

Ahoj banda

uvod je napísaný dost zavadzajuco. Zakaz vstupu skialpinistov na zjazdovku nieje vymyslom TMR ale statnych organov, ktore si toto pretlacili do zakona o horskej sluzbe lebo pri stretoch nevedeli určit vinníka, cize momentalne je zakazane slapat po akejkolvek upravenej a oznacenej zjazdovke na celom slovensku. Gorily nie su cierne vymlete hlavy ale ski patrol, ktorý dohliada na bezpečnosť na svahu. (Napomínajú nedisciplínovaných lyžiarov, opitých, nebezpečne jazdiacich a pod... viete o kom rozprávam, poznáte ich všetci) V zakone je taka medzierka že tento zakon plati pokial stredisko nerozhodne inak - cize vsetky strediská majú moznost slapanie povolit. Toto povolenie je ale casto kontraproduktivne. Sami viete, ze napr vyslap na skalnate je spojeny s pretraverzovanim zjazdovky a ze po cucoriedky je to prijemnejsie po vychodnej strane a od cucoriedok po zapadnej :)... ale traverzovanie vedie k stretom s lyziarmi... Dalsia vec je ze s ohladom na vyvoj pocasia a snehove podmienky sa "modny fitnes" skialpinisti (ludia čo netušia čo je to pieps alebo lavinova sonda, ale kupili si vystoj, lebo je to moderne) tlacia na svahy a ich pocet je naozaj neudrzatelny. Medzi sviatkami som bol lyžovať v Lomnici a odhadom som napočítal 300 skialpinostov na zjazdovke. Samozrejme frajeri, aj traja vedľa seba, uberajú zo zjazdovky aj 2 - 3 metre (pri podminkach ake boli počas sviatkov sú 2-3 metre sakra veľa), ohrozujú seba, lyžiarov... Uznajte... skialpinizmus má tu správnu štavu, keď ste sami v doline, nikto Vám nedýcha na krk, nehučia lanovky, nejazdia okolo Vás spitý 150 kilový rusi...tak načo sa pohoršovať nad zakazom vstupu na umelo zasnežovanú zjazdovku. Tak ja to balim a idem na Sliezky, dúfam že čoskoro nadrbe a bude sa dať aj lepšia túra (Och strelecké polia by som dal) Píííís on ju

Jjano

Dzeeri, píšeš že "momentalne je zakazane slapat po akejkolvek upravenej a oznacenej zjazdovke na celom slovensku.".
Na základe čoho je to podľa teba zakázané, kto a kedy to zakázal?

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov