Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma „Gorily“ budú vyhadzovať a pokutovať ski

Peter61

problem bol na uzavretej zjazdovke s lanom, na ktorom jazdil ratrak. Vodic ( opravnene) vyzeral dost nasrato, ja som bol x-ty, ktory siel okolo.

Peto z BB

Podla mna robite z komara somara - vykazat mimo zjazdovky podla mna neznamena ze nam znemoznia vyslap napr. na Chopok, ale len nas (aj pre nase bezpecie) presunu mimo tie krajne casti zjazdovky, ktorymi to bavi lyzovat dole tie typy kvoli ktorym som sa uz beztak ostatne roky casto presuval este o cosi viac dalej od zjazdovky. Kazdy kto pravidelne slape na Chopok z juhu verim vie co presne mam na mysli. Podla mna im staci len milo a srdecne podakovat, ze myslia na nasu bezpecnost, a opytat sa ich kolko metrov presne sa mame po vrstevnici presunut dalej od zjazdovky aby nam nehrozilo ze nas naberie nejaky slabsi lyziar ci snowbordista, co (aspon na Chopku juhu) bolo riziko uz ostatne roky, kedze (neviem preco) to tych frajirkov bavilo lyzovat bezhlavo takmer susom dole presne po okrajoch zjazdovky.

.ph

V Lomnici takto oznacuju zjazdovky kazdu sezonu. prvykrat som to videl tusim pred 6 rokmi.

Jjano

Bikemartin, vďaka za fotku, to je príjemné riešenie a treba ho propagovať.

Či je to naozaj "nič", to uvidíme až keď bude sneh vo všetkých "šlapacích" strediskách, že ako to v nich bude regulované. Jedna lastovička leto nerobí. Kiežby to všade bolo tak, ako na fotke ...

Axel

Nojo a hned vidiet dvojicu discliplinovanych, co sa drzia pekne na kraji...

Ja?No!

by sme akože chodili trénovať na preteky. Veď vertikály sa aj na zjazdovkách organizujú. Čo tak im navrhnúť nejaký čas, napríklad do 10-ej a dosť.

Lubo

SSA neriesi nic okrem pretekarskeho skialpinizmu. Hobby skialposi ich nezaujimaju, legislativneho procesu alebo aktivit okolo toho sa nezucastnuju. To skor mozno ocakavat aktivitu od JAMES-u.

Tarazed

A to jak sa dostanem potom na Chopok? Iba cez dumbier ci co? To jaka salenota?

Ja?No!

Áno jjano. Zjazdovka by ale mala byť ohraničená, a mimo zjazdovky Ti môžu fúkať. @Axel, čo tak si zabehať poza plot okolo toho štadióna? ;o)
Keď je zjazdovka ohradená, chodím radšej poza bariéry.
Mimochodom, dohnané do absurdnosti, by nemali potom v Lomnickom Sedle zhŕňať sneh na zjazdovku z okolitých svahov..... Myslím, ze dohodnúť sa dá vždy.
Možno by sa toho mohla chytiť SSA. By aspon mali dobrý argument na členstvo....

Jjano

Lubo, samotný skipas nemusí riešiť šlapanie, pretože v prevádzkovom poriadku zjazdovky si môže porevádzkovateľ vymedziť, že sa nemôžeš pohybovať v protismere a pod.

Jjano

Axel, tu nejde o uzurpovanie. Slovenská legislatíva určuje voľný vstup do väčšiny krajiny bez ohľadu na formu vlastníctva. Napríklad ak ide o lesné pozemky (čo je väčšina zjazdoviek), tak voľný vstup verejnosti je až na výnmimky zaručený zákonom o lesoch. Takže majiteľ ti prípade nemôže zakázať vstup na zjazdovku preto, že je súkromná.

Iná vec je, že podľa toho paškvilu o horskej záchrannej služby môže prevádzkovateľ zjazdovky určiť, za akých pravidiel môže osoba vstúpiť na lyžiarsku trať a tam si môže samozrejme vyhradiť široké pole zákazov, čo tam nemôžeš robiť. A tam si (zrejme) môže vyhradiť, že sa nemôžeš pohybovať v protismere zjazdovania alebo tak nejako.

Lubo

Chcel by som vidiet straznikov ksicht, ked by mu slapac ukazal platny skipas :-). Taka vec sa pokojne moze stat, ked je skialpos na rodinnej dovolenke a vybehne si zaslapat, ked drobizg niekam ulozi.

VladaZ

@Lubo
zkuste možná kontaktovat lanovky.sk, ti mají k provozovatelům blízko. Pokud by oslovení provozovatelů bylo pojato technicky, tak by mohli odpovědět. A možná by z toho mohlo být i zřejmé proč je nutné nějaká pravidla dohodnout. A třeba by se našel nějaký pozitivní vzor - malé středisko s jednoduchými pravidly typu: tudy nahoru, tudy dolů kdykoliv, tudy dolů jen tehdy a tehdy.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum