Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma pouzivanie Dynafit TLT Speed turn

Diskusná téma pouzivanie Dynafit TLT Speed turn

Caute,

Rekreacne chodim slapat a pouzivam viazanie Dynafit TLT Speed turn. Neviem vsak najst ako pohodlne a efektivne otocit patu viazania pomocou palicky (mam normalne teleskopicke palicky, nie bezkarske). Teda jedno nastavenie mi ide = z rovneho na 1 stupen. Ale ako dat palicku a otocit to naspat? Vzdy sa k tomu musim sklonit a otocit to rukou co nie je velmi pohodlne :-/ Dalej, je nejaky sposob ako z modu "zjazd" prejst naspat na mod "vystup" bez toho aby som musel celu nohu vypnut z viazania? Dakujem!

.ph

Pri tomto type viazania (platí pre všetky techové viazania DYNAFIT, ATK, PLUM atd.), ak chceš prejsť zo zjazdového módu do šľapacieho, tak sa musí vypnúť lyžiarka z viazania. Otáčanie päty paličkou je zložité a často to funguje iba na ľavej lyži, pretože ten bazmek na päte, kde picháš paličku je orientovaný na obidvoch lyžiach do jednej strany. Najpohodlnejšie je zohnúť sa a otočiť to rukou. Palička sa pichá do otvoru, na päte viď foto. goo.gl/photos/xuiMc7qGhU45myg…
Ja v podstate šľapem stále na 2 stupni. Trojku prepínam iba pri sklonoch nad 30 stupňov a nad 40 už idem s lyžami na chrbte. Ak chceš pohodlnú obsluhu ako pri zjazdovkách, mal si si kúpiť DIAMIR a nie DYNAFIT. Nízka hmotnosť pri DINAFITE je cenou za komfortnú obsluhu.

Lubo

Dusan,

pokial si v rezime "zjazd" a chces prejst do rezimu "slapanie" s TLT viazanim, vzdy musis najprv vyzut, otocit patku, vlozit spicu topanky do cuplikov, zacvkanut predny jazycek smerom hore a ides. Chce to trosicku praxe, ktorou sa tento ukon zautomatizuje.

Otacanie patky medzi stupanmi bez nutnosti sa zohybat tiez natrenujes. Mas tam dierku na diagonalne vlozenie palice a na kolme zhora. Skus si na to najst youtube videjko, urcite take existuje. Pripadne chod s niekym skusenejsim, nech ti ukaze.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum