Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Skialpové lyžiarky Dynafit TLT7

Diskusná téma K článku: Skialpové lyžiarky Dynafit TLT7

Hlavnou novinkou Dynafitu pre blížiacu sa sezónu je nové té-el-téčko, v poradí už siedme. Oproti predošlému modelu má do dosť odlišný skelet a tiež inovovaný systém zapínania, ktorý si vystačí s jednou dvojpolohovou klipsňou. Takisto vyberateľná výstuž jazyka pre tvrdší feeling pri lyžovaní je minulosťou. No a k radosti niektorých a nevôli iných je v prednej časti aj o dosť širšia. Novinku som mal možnosť vyskúšať na testovaní Dynafitu v rakúskom Kaprune a v nasledujúcich riadkoch sa s vami podelím o svoje dojmy.

Mižu

Ono to nie od páčky. S páčkou by to prišlo do kontaktu len pri častých pádoch kde si doslova kľakneš... A to tieto testovačky neprišlo...Tie fľaky sú od lepky/označenia veľkosti. Je to lepidlo, ktoré ostane na plaste /lebo sa hneď po tom, ako sa lyžiarka dostane do obehu nedá dole/. A teda pri prenášaní a ostatnej manipulácii s lyžiarkou sa tam nalepí bordel a je to čierne... Čiže to len nevyzerá pekne na fotke. Inak tá biela ostane dlho bielou ak to človek neokope o iné predmety, ktoré nehávajú čmuhy. A botičky za šesť kíl im fakt, ale že fakt vyšli :-)

Lubo

Nuž, mal som ich na nohách príliš krátko na to, aby som vedel napísať recenziu. Jeden deň šlapania a jeden den vozenia sa na vlekoch.

Moje dojmy sú nasledovné: Hmotnosť na šliapanie je s prehľadom akceptovateľná, keď bude na lyžiach iné viazanie ako rental verzia Radical2, tak ešte schudnú. Čo sa týka jazdenia, tak sú to hravé lyže, ktoré sa výrazne inak správajú keď sa navážiš dopredu a keď dozadu. Treba na dôjsť a potom sa dá dobre kontrolovať, či chcem aby točili ako divé alebo poskytli viac stability. Na ľade sa správajú klasicky skialpovo, takže netreba čakať, že sa nejako divoko zakusnú, no náznak tam je, najmä ak sú hrany v dobrom stave. V rozbitom snehu chce ich kontrola viac úsilia ako menej krojené lyže, isto sa bude hodiť tuhšia lyžiarka ako TLT7. V prašane som neskúšal, no geometria dáva prísľub, že by to mohlo ísť.

Keby som si mal z Dynafit lyží vybrať jedny čo najuniverzálnejšie lyže, tieto by som zvažoval. Ich prejav mi napríklad oveľa viac vyhovoval v jazdení ako Cho Oyu, ktoré sú dosť ľahšie a neposednejšie.

Marek P.

Fajn článok Lubo. Nechystáš sa niečo napísať aj o tých lyžiach? (Dynafit Manaslu)

Rast

vsak na netechove to mi je jasne, ale ani na samotny tech nie su kompatibilne?

Lubo

Ani predchodcovia tohto modelu neboli kompatibilni s inym ako techovym viazkom. To by som nebral ako chybu ale vlastnost, ide predsa o botu dizajnovanu prave na toto viazko.

Chybajuci zarez na macky je trochu fail, no daju sa pouzit poloautomaty.

Mna ovela viac mrzi strata vystuze do jazyka ako mala TLT6. Tym padom su na jazdenie trochu moc makke, co nie je prave najprijemnejsie. Preto som aj napisal, ze su urcene najma ludom, co budu viac slapat ako jazdit. No a na slapanie su isto jedny z najpohodlnejsich lyziarok, ake som kedy mal na nohach.

Phalike

Ale krasna novucicka biela lyziarka, pripominajuca lakovky do tanecnej, po par turach s okopanymi spicami, je ozaj trosku navrharsky fail.

Lubo

To mi nenapadlo, ze to je od packy na viazani. No asi je to trochu jedno, ved po par turach bude ta biela farba zagebrena od kadecoho.

Pitr

Pekne ale sudruhovia opat urobili chybu aj ked len dizajnovu. Papucky za 6 kil a spicky su po prvej ture zmalovane na od packy na viazani. Alebo si treba kupovat k nim ATK?
Viac miesta pre chodidlo potesi mnozstvo ludi.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov