Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Zákaz lezenia ľadopádu Bystré na Poľane

PaliT

Áno, aj NTS je výborný príklad.

Prejdi sa po hrebeni NT, pozri sa na tie holoruby, zameraj sa na celkový obraz ochrany prírodyv tomto regióne a teraz si úprimne polož otázku, či je v porovnaní s tým pohyb pretekárov (ešte k tomu v noci, sic!) takou dramatickou ranou našej prírode.

Priority, rozlišovanie, racionálny rozum...

Tarazed

Lubo jaj, ok, tak to sa necudujem, ze to zatrhli, to by mi nenapadlo menit tok potoka koli ladu :D

Asi jeden z mala logicky odovodnitelnych zakazov.

Sona

Doplnili sme vyjadrenie riaditelky Spravy CHKO Polana.

Knor

Som sice za to, aby sa mohli tie ladopady liezt, no odklananie toku uz hranici s cimsi ako hospodarsky zasah v rezervacii a preto to rozhodnutie spravy CHKO chapem.
Je mi jasne, ze skaly vekom zvetravaju, no malo by to byt ponechane na prirodu. Zmenou toku moze voda natiect inam a nasledne lad roztrhne skalu na inom mieste, co je dost radikalny zasah do prirody. Musel to byt riadny ..., ktory tam menil tok potoka.

Tomasove

Sice poriadne neskoro, ale kedze som narazil na tento clanok az teraz a vidim, ze autorovi komentarov PaliT nikto nedal za pravdu, tak nech takto symbolicky aspon ja.

Ano, statna ochrana prirody (vo vseobecnosti statna moc) riesi banality, lebo nedokaze/nemoze/nesmie riesit skutocne problemy.
A tak sa po hrebenoch Tatier premavaju LKT a bagre, zato clovek po zotmeni dostane pokutu. Lebo. Lebo priority. Nastavene tymi, kto statnu moc plati. A to nie je clovek po zotmeni, ale poberatel zisku z tych lkt a bagrov.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum