Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Na BC bežkách cez Krížnu

Diskusná téma K článku: Na BC bežkách cez Krížnu

Pôvodne sme s kamarátom Jožom uvažovali prejsť väčšiu časť hrebeňa Veľkej Fatry s nocľahmi pod Borišovom a na Smrekovici, ale predpoveď na víkend bola dosť zlá, najmä v sobotu hlásili nad pásmom lesa víchricu a zrážky. Napokon sme operatívne zmenili trasu a skončili v Harmanci. Na nedostatok zážitkov a krásy sa však nemôžeme sťažovať.

PaliT

Inak včera som pozeral z Kečky na Krížnu a ukázalo sa, že moje obavy z lavín boli oprávnené. Z toho svahu medzičasom spadla do záveru Suchej doliny ešte omnoho väčšia lavína.

Bdel

siel som 9. marca zo Sturca cez Kralovu studnu, Kriznu do Revuc a hore na hrebeni bol fakt vyzivny vetrik. Miestami som nedevel kde je hore a kde dole.

Martin knor

Pekne. Zazitok na cely zivot. Paci sa mi ta Zalamana dolina, musim tam zajst.

Ja som bol na Kriznej pred 3 rokmi zo Starych Hor na snezniciach, ale pocasie bolo ovela prijemnejsie. Cez Majerovu skalu hore, cez Kralovu studnu, Uplaz a Turecku spat. Traverz z Kralovej studne na Uplaz bol mrzuty (sneznice), inac to bolo fajn.

PaliT

Tá dolina sa ti bude páčiť, veľa skál. Je tam aj zaujímavá technická pamiatka - most, ktorý možno postavili Fuggerovci už vari v 16. storočí. Obchádzali tým Kremnicu a jej mýta, reakciou bolo, že Kremničania dolinu zahatali (preto sa vraj volá Zalámaná).

Daulagiri

Pekne ste si dali Pali, len čo je pravda :-)
Keď som pred pár rokmi šiel v lete záverom Suchej doliny vravel som si že v zime by som tadiaľto nešiel, ale vy ste to nakoniec dobre opinkali. Taktiež pred rokmi som po nocľahu na hoteli v zime vzdal prechod cez Ostredok kvôli víchru a chladu.
Mám rád sneženie tak sa mi páči tá foto z vločkami. Inak okolie Smrekova je ozaj malebné.
Pekné a silné zážitky, tak to mám rád :-)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum