Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Na BC bežkách cez Krížnu

Diskusná téma K článku: Na BC bežkách cez Krížnu

Pôvodne sme s kamarátom Jožom uvažovali prejsť väčšiu časť hrebeňa Veľkej Fatry s nocľahmi pod Borišovom a na Smrekovici, ale predpoveď na víkend bola dosť zlá, najmä v sobotu hlásili nad pásmom lesa víchricu a zrážky. Napokon sme operatívne zmenili trasu a skončili v Harmanci. Na nedostatok zážitkov a krásy sa však nemôžeme sťažovať.

Daulagiri

Pekne ste si dali Pali, len čo je pravda :-)
Keď som pred pár rokmi šiel v lete záverom Suchej doliny vravel som si že v zime by som tadiaľto nešiel, ale vy ste to nakoniec dobre opinkali. Taktiež pred rokmi som po nocľahu na hoteli v zime vzdal prechod cez Ostredok kvôli víchru a chladu.
Mám rád sneženie tak sa mi páči tá foto z vločkami. Inak okolie Smrekova je ozaj malebné.
Pekné a silné zážitky, tak to mám rád :-)

PaliT

Tá dolina sa ti bude páčiť, veľa skál. Je tam aj zaujímavá technická pamiatka - most, ktorý možno postavili Fuggerovci už vari v 16. storočí. Obchádzali tým Kremnicu a jej mýta, reakciou bolo, že Kremničania dolinu zahatali (preto sa vraj volá Zalámaná).

Martin knor

Pekne. Zazitok na cely zivot. Paci sa mi ta Zalamana dolina, musim tam zajst.

Ja som bol na Kriznej pred 3 rokmi zo Starych Hor na snezniciach, ale pocasie bolo ovela prijemnejsie. Cez Majerovu skalu hore, cez Kralovu studnu, Uplaz a Turecku spat. Traverz z Kralovej studne na Uplaz bol mrzuty (sneznice), inac to bolo fajn.

Bdel

siel som 9. marca zo Sturca cez Kralovu studnu, Kriznu do Revuc a hore na hrebeni bol fakt vyzivny vetrik. Miestami som nedevel kde je hore a kde dole.

PaliT

Inak včera som pozeral z Kečky na Krížnu a ukázalo sa, že moje obavy z lavín boli oprávnené. Z toho svahu medzičasom spadla do záveru Suchej doliny ešte omnoho väčšia lavína.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma