Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Skialpinizmus - horské lyžovanie

Peter61

terza je to uz sasne RastoS.
Nemam k tomu co dodat, tocime sa tu dookola.Iba zacitujem vranu z vlakna o Slavkovskom s.:
"Chyba osveta, viac informacii a riesi sa to najjednoduchsim sposobom - plosnym zakazom ktory je neuplatnitelny a nevymahatelny."

RastoS

Peter: vies na co som narazal....ja polske tatry poznam, casto je to tam hustejsie ako na korze v ba. Napriklad tento vikend sa kona Malinovskeho Memorial takze oblast od kasprow w. , swinica a az takmer oblast po orliu p. bude vyhradena pre skialpinizmus.....

Peter61

RastoS - sezonny uzaver na Slovensku je do 15.6.
Situacia v PL je v ochrane (fauny) trocha ina - v rezervaciach sa nespekuluje nad tazbou a na druhej strane je tam vacsia tradicia pytliakov (pytliacili aj u nas). Rangeri tam uz davno codia ozbrojeni a niekedy sa aj preto u nas Poliaci spravaju ako "odtrhnuti z retaze"

RastoS

Dnes ma na inom fore dost dostali podaktori borci, skrz hladajucich informacii ako to vyzera napr. v priecnom sedle, sneh, ochranari atd....Zacalo sa vo velkom pisat ako kazdi sa tu poctivo sprava, skrz nasich zvieratok /sviste, kamziky...atd/ zrazu vsetci velki ochranari. Je to vsetko fajn. Teraz poprosim vsak o vysvetlenie, ci polska zver sa chodi v ramci uazver v SK VT k nam odpocinut, zregenerovat a pripravit na narocnu ludsku letnu turisticku sezonu....stale to nechapem , ked polka tatier ma uzeveru a druha nie? Asi sa 30.6. vyberiem na Rysy /oficcialny prechod/ a budem pozorovat svistov, kamzikov ako sa oddychnute vracaju do rodneho Polska:)

Pajo

jarnu uzaveru sa snazim dodrziavat (aspom priblizne) koli zvieratam. inak chodim kde chcem to mam totalne na haku!Kto mi chce urcovat kade mozem lyzovat?!Takze za mna minus kazdu sezonu tak 20krat.

Sona

To Vrana +, ja som taky rekreacny skialpinista. Nepamatam si nejaku turu mimo arealov.

Sona

To som bola na rodinnej lyzovacke.

Bikemartin

Soňa, si nejaká náročná. 14.3. bolo polmetra prachu. Nestačí ? ;-)

Sona

tento rok moje pasy odpocivali v krabici, nejako neboli podmienky alebo pocasie...

Bikemartin

vrana, nemôžeš čakať nejakú veľkú odozvu na svoj sociologicko-skialpinistický prieskum, keď nás je tu dokopy 8,5 skialpinistov ;-)

Derniéru som mal tento rok 17.4. v NT.

-

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma