Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Skialpinizmus - horské lyžovanie

Eric

Ale prosim vas bohorovnost. bohorovnost je skor to, ako sa snazime sa stavat niekde mimo prirody a urcovat, ktory druh ako prezije. Nezabudli sme na to, ze sme jej sucastou, tym padom aj nase konanie je sucast prirody? Ci vari jelenice v Tatranskej Lomnici porusuju nejaku svoju vlastnu uzaveru tym, ze navstevuju dennodenne dedinu a kludne sa pasu pod balkonmi?

Vrana

2 Lubo: obciaska neposlusnost, to asi nie. Skor zdravy rozum ;-)

Ja skutocne nepoznam nikoho kto chodi niekolko sezon na skialpoch do Vysokych Tatier a pohybuje sa len po vyhradenych skialpovych arealoch. IMHO taky skialpinista je vzacnejsi druh ako kamzik.

Ak je toto bohorovnost, tak prosim. Som za to aby sme si otvorene povedali ako sa veci maju. A nie, ze sa vsetci hrame na svatych a potom sa ideme cez vikend polyzovat do Zlomisk ...

Sanco

veď to, ale boli zase nepovinnopovinné prvé mája, ktoré sme s radosťou ingnorovali a cítili sme sa pri tom ako horných desať - však sme aj boli hore :-)

Vrana

2 sanco: za tvojich mladych cias take ficurstva ako sezonne uzavery a areali vyhradene na vykonavanie skialpinizmu neboli ;-)

Lubo

Hm ... vrana nie je vobec anonym,
zverejnuje aj svoju emailovu adresu, ktora obsahuje plne meno. Skor v tvojom pripade ide o anonymny prispevok, kedze tvoju emailovu adresu s plnym menom akosi nevidim.

Ad tema: Kazdy clovek sa moze slobodne rozhodnut ake riziko na seba nelegalnou cinnostou berie. Navyse, existuje v ustave zachyteny princip obcianskej neposlusnosti v pripade, ak sa zakon alebo iny predpis vymyka svojmu ucelu. Vzhladom na aktualne diane v Tatrach je predstava, ze by statnym zaujmom bola ochrana prirody, minimalne otazna ... ak nie priam smiesna.

Vrana

2 hm: S radostou. Inak anonymny nie som, staci sa prihlasit a uvidis moje cele meno.

Sanco

vrana, nemôžem za to, že posledné roky je firník na potvoru až po uzávere,..., buď mešká firn, alebo je uzávera skoro :-), ..., ozaj, za mladi, čo je už dávno, boli najlepšie lyžby medzi 1. až 9. májom (:-

Hm

mozes ma , mila "anonymna vrana" aby som pouzil tvoj styl oslovenia, pridat k pluskam. takze minimalne teraz uz tych tvojich 100% neplati. ono bohorovnostou u malickych ludi sa mnoho veci zacina aj konci.howgh.

Vrana

2 sanco: staci len skromne + alebo -. Nemusis s takym nadsenim zverejnovat porusenie NP ;-)

Sanco

vrana, v sobotu 2 krát Baranec, takže 2 krát -. Ináč južný žľab do Studenej doliny firník priam na stečenie a na sever centrálom do kotla betón a dokonca aj prašan, celkovo ***** :-)

Vrana

2 littleflower: zacnes chodit do Tatier a hned druhu sezonu mas - ;-)

Littleflower

to vrana, vo VT som na skialpoch este nebol, zatial len NT. tuto sezonu len +.

Bikemartin

plus, či mínus, vždy alpinus. Piata strona świata. ;-) Taká reklama kedysi fičala.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov