Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Dry – termobielizeň zo sieťky

Diskusná téma K článku: Dry – termobielizeň zo sieťky

Správna spodná bielizeň je základom dobrého pocitu pri outdoorových aktivitách – odvedie pot od tela, aby nás nechladil a popri tom funguje ako prvá izolačná vrstva. Väčšinou platí, že čím lepšia izolácia, tým horší odvod potu. Podobne to platí aj pri testovanom kúsku značky Dry underwear – ide o sieťku, ktorá skôr vylepšuje vlastnosti inej spodnej blielizne, prípade sa hodí pod microfleece. Odporcov výroby na ďalekom východe poteší, že sa vyrába na starom kontinente, v Taliansku.

Igor

Brynje na Slovensko dovaza uz velmi dlho ITOCA a je v kazdej poriadnej predajni. Nie nadarmo to pouziva aj Peter V. na svojich Artickych a Antarktickych "vyletoch". Proti otlacaniu ramien od batohu je spec. model s podsitymi ramenami z plnej latky.

Zbajty

Tiež mi to pripadá ako kópia brynie (rovnaké vlákno na prvý pohlad rovnaký strih a aj približne rovnaká cena)Ináč z brynje som nadmieru spokojný.

Rujir

Vsetko od Brynje je drahe. A to tak, ze dost. :-) Presne ceny si nepamatam, kedze Brynje sa uz myslim na SK nedistribuje, ale viem, ze malo to nebolo. Inak kombinaciu sietka plus merino robi napr. Devold.

Lubo

Podobne robi aj norske Brynje. Taktiez z Meraklonu. Neviem vsak aka je cena.

Sedlo

Něco podobného měla MOIRA už asi před 8 roky, kdy jsem si to koupil a mám to dodnes, nevím, jestli to ještě nabízí. Ovšem ta cena byla o polovinu nižší, toto termo DRY se mi zdá dost drahé!

Lubo

Boro, s rezanim nemam problem. Faktom vsak je, ze na ramenach a na bruchu mavam po dlhsom noseni batoha so zapnutym hrudnym popruhom otlacenu sietku. Vyzera to dost komicky.

Rujir ma samozrejme pravdu, pod sietku uz nic nedavat!

Rujir

Tak ja mam uz pomerne dlho triko Brynje Arctic, co je vlastne merino podsite prave sietkou meraklon. A ako pise Lubo - je to parada. Len by som dodal jednu drobnost - pod tu sietku uz nic neobliekajte, inak strati vsetky svoje vyhody. Ja som vdaka tomu zazil par sklamani, kym som prisiel na to, ze skutocne funguje, len ked je priamo na tele. ;-)

Boro

Lubo, a nereže alebo neodiera tá sieťka pod remeňmi batohu ???

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum